Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Premiär för Attefallshus på 30 kvm

Sedan 1 mars 2020 är det möjligt att bygga 30 kvadratmeter stora Attefallshus, som även kallas Bolundare. Riktiga hus på alla sätt, bara i lite mindre skala.

Vår arbetsgrupp har arbetat i ett år med att ta fram de bästa lösningarna från våra populära modeller på 25 och 35 kvm och förfina husen ytterligare.

I september lanserar vi 30 kvm stora gästhus med upp till 12 bäddar per hus men redan nu kan du hitta våra Komplementbostadshus på 30 kvm här.

Om Attefallshuset ska användas som permanentboende behöver det uppfylla kraven som ställs på bostadshus. Det ska ha badrum och kök samt vara fullt tillgänglighetsanpassat. Vår nya kollektion av kompletta Komplementbostadshus på 30 kvm uppfyller alla de nya kraven, är vinterbonade och lika gediget byggda som våra större hus.

Vårt sortiment ger dig valet mellan tre arkitektstilar, smala eller breda utföranden, separata sovrum eller extra stora allrum, orientering mot framsidan eller gaveln, loft eller inte – och som alltid hos oss möjlighet till individuell prägel.

Här kan du läsa allt om de nya husen och även se på hur den modell du söker ser ut från olika vinklar och med olika ytskikt

12 år av kompakta hus

Redan 2008 presenterade vi Sveriges första små arkitektritade hus, när den tillåtna storleken på friggebodar ökades till 15 kvadratmeter. De ritades i samarbete med Tham & Videgård Arkitektkontor och väckte uppmärksamhet tack vare sin funktionalitet och design.

2014 utvecklade vi tillsammans med arkitekt Thomas Sandell Sveriges första Attefallshus. Det premiärvisades på Norrmalmstorg i Stockholm där regeringen presenterade den nya lagstiftningen.

2020 kan du få våra Attefallshus på 30 kvm med den form och planlösning som du behöver. Våra arkitekter hjälper dig att anpassa huset så att det passar på din tomt. Och givetvis kan vi ta totalansvar för ditt projekt så att du inte behöver göra något själv.

Läs mer om regelverket för Attefallshus här och ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig vidare!

 

 

Publicerad: 2020-04-07


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress