Naturen som arkitekt

Våra hus har vackra proportioner och detaljer som håller över tid.
Det betyder enkla former, enhetliga material och lugn fönstersättning.

VÅR ARKITEKTUR

När vi skapar hus inspireras vi av naturen. Obrutna glas­ partier ger närkontakt med tomten. Stora uteplatser gör det lätt att vistas utomhus. Vi använder naturmaterial och lokala träslag som ger harmoni. Våra interiörer är lågmälda och har hållbara lösningar. Hållbara både som i att de tål mycket och att de kommer att förbli vackra i många år.

”Våra hus smälter in i landskapet
utan att konkurrera med det.”

Vår syn på arkitektur, med naturkänsla och gediget hantverk i minsta detalj, genomsyrar alla våra hus. Våra Attefallshus, gästhus och bastuhus är i alla avseenden riktiga arkitekt­ ritade byggnader, inte förstorade bodar. Invändigt är vi lika noggranna. Materialen är naturliga, hållbara och återvinningsbara. Massivt oljat trä, granitkeramik och fina detaljer skapar en miljö där det går att leva i samklang med naturen, generation efter generation.

Våra arkitekter och inredare har valt ut varje handdukskrok och fönsterbygel, och varje val är lika viktigt för oss. Vaxoljan på golvtiljor, fönsterkarmar, innerdörrar och snickerier har samma ton och gör att interiören knyts samman. Toalettpappershållaren och hand­ dukstorken har identisk rostfri yta. Lister hålls till ett minimum eftersom finishen är så hög.

Vi är kompromisslösa med materialval. Därför använder vi väl beprövade natur­ material som åldras med värdighet och tål att renoveras, gång på gång. Vi använder inte plaster, pvc­fönster, klickgolv, och farliga lacker eftersom vi inte vill bo så själva, och för att värna om miljön. Alla detaljer, material och tillval ska svara mot högt ställda krav på form och hållbarhet.