Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Vinter är här

Efter att ha skapat vackra fritidshus runt om i Sverige i 10 år presenterar vi våra första fjällhus. Samtidigt lanseras Sommarnöjen i Norge, ett land med lång tradition av fjällhytter. Kollektionen Vinter har kraftigare isolering i golv och tak för att erbjuda ett behagligt liv också långt upp i fjällen.

De unika fjällhusen formade för den aktiva familjen – rymliga Vinter 100, kompletta Vinter 75, smarta Vinter 50 och kompakta Vinter 30 –  det första Attefallshuset skapat för fjällen. Stilrena former, byggda för tufft klimat och fulla med smarta detaljer som sittbänk, skidförråd och vedbod.

Vinter är utvecklad i samarbete med Bornstein Lyckefors Arkitekter som är aktuella med två nomineringar till Träpriset 2020 och vinst av Rödfärgspriset 2019. Företaget grundades i Göteborg men har nu också kontor i Stockholm.

”Husen har fortfarande en enkelhet, men ett grövre uttryck där den liggande panelen flirtar med traditionen av timmerstugor och härbren” säger arkitekt Viktor Stansvik.

På Sommarnöjens nya hemsida – som också lanseras idag – kan du se alla Vintermodeller från olika vinklar och med den fasadkulör och det takmaterial du önskar.

Precis som våra sommarhus byggs Vinter inomhus och lyfts på plats helt färdiga – med badrum, kök och inredning redan på plats. En helt ny byggmetod i fjällen och skonsam både mot miljön, tomten och plånboken.

Läs mer om de olika grundmodellerna här.

Vill du veta mer? Välkommen på fjällmingel mitt i Stockholm onsdagen den 19 februari kl 17.30. Läs mer och anmäla dig här. 

Publicerad: 2020-02-12


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress