Sommarnöjens symbol

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Förgräddat gästhus

Pierre och Ann-Mari har haft sommarhus på Ingarö utanför Stockholm i många år. När barnen fick egna barn saknade de ett gästhus så alla skulle få plats. Men att platsbygga huset skulle visa sig bli tidskrävande – att diskutera detaljer i all oändlighet höll på att ta knäcken på dem. Då hittade de Sommarnöjen.

– Med Sommarnöjen förstod vi snabbt att affärsidén var att skapa enkla och färdiga lösningar. Det attraherade oss eftersom vi då kunde fokusera på det vi egentligen tycker var kul, nämligen färg, form och inredning, berättar Pierre.

Huvudhuset på tomten är knuttimrat, ganska mörkt med blyinfattade fönster. Pierres och Ann-Maris krav var att gästhuset skulle bli precis tvärtom, med stora glasytor och ljust inuti – men ändå passa in i naturen på landet. Valet föll tillslut på arkitekturstilen ”klassisk” som tjärats svartbrunt och fått ett skjutglasparti med individuellt utformad wienerspröjs. Inne i huset valde de stilen ”lugn” med ljus råspont och stora fönster som vetter mot skogen där ljuset faller fint mellan träden.

– Vi fick utgå ifrån olika genomtänkta alternativ, som vi kunde påverka genom att flytta på någon vägg eller något fönster. Hela tiden hade vi en dialog med en arkitekt från Sommarnöjen som hjälpte oss. Det blev en snabb process vilket passade oss.

Vägen fram till tomten är besvärlig och Pierres villkor från början var att leveransföretaget måste kunna leverera huset hela vägen. Efter mycket kommunikation fram och tillbaka rullade det 50 kvadratmeter stora huset slutligen in på tomten i augusti 2021.

– Det var en spektakeldag utan dess like! Gigantiska kranar och lastbilar skulle ta sig fram genom vårt lilla samhälle på 70 fastigheter. Men efter två dagar var huset på plats och färdigt att flytta in i. Lampor, diskmaskin, spis, ja allt fanns på plats. Helt otroligt!

Pierre berättar att vänner och grannar har sagt att det ser ut som om gästhuset alltid stått på tomten. Så väl smälter det in med övriga byggnader.

– Kvaliteten är extremt hög. Det är snyggt hantverk och inget slarv någonstans. Det känns väldigt gediget. Våra barn älskar det och nu vill de komma hit mycket oftare. De börjar till och med bli oroliga över att vi ska välja att flytta in i gästhuset själva!

Foton från kunden.

Publicerad: 2021-11-11


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress