Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

När proffset själv väljer

Ett stenkast från en fin badsjö nära Väddöviken i Roslagen ligger Moa och Christians sommarnöje. Omgivningarna består av levande odlingar med vackra stengärdsgårdar och åkeröar.

Moa berättar att de länge letat efter ett lantställe. ”Vi började med drömmen om ett stort sekelskifteshus med knakande golv men ganska snabbt insåg vi att ett sådant hus, hur charmigt det än är, även medför en hel del arbete. Vi började därför även snegla på att bygga nytt och ramlade över Sommarnöjen som vi då ännu inte kände till.”

Paret som är intresserade av arkitektur och design tilltalades av Sommarnöjens formspråk och beslutade att boka ett första möte.

Moa som har en bakgrund inom design och inredning hos bostadsutvecklare ville gärna kunna sätta sin egen prägel på interiören.

”Under vårt första möte visade det sig att Sommarnöjen är flexibla när det kommer till att påverka huset, både i planlösning och materialval, så då bestämde vi oss för att det här blir rätt hus för oss.” säger Moa.

Valet föll på Tidlös Sommar 90 främst för att huset så väl uppfyllde parets krav på invändiga funktioner. ”Vi ville ha många sovplatser, två toaletter och rymligt kök samt vardagsrum. Vi gillar också att det har glaspartier på tre sidor så att ljuset kan flöda fritt.” berättar Christian.

Tillsammans med Sommarnöjens arkitekt har planlösningen ritats om för att möta parets behov. Invändiga material och färgval har också anpassats efter familjens smak.

Moa och Christian har spenderat mer tid i sitt nya hus än vad de trodde att de skulle göra innan de flyttade in. ”Vi åker ut i princip varje helg året runt. Vi firar julafton och midsommar samt spenderar hela sommarsemestern här ute. Då vi båda jobbar mycket är det otroligt skönt att bara kunna slappna av och göra det man faktiskt känner för och inte sköta allt underhåll som ett äldre hus inneburit” säger Christian.

”Sen så älskar vi såklart också hur det ser ut. Det är gedigna material som kommer åldras vackert och det är luftigt med alla fönsterpartier” fyller Moa i.

Vill du se en rundvandring av huset. Klicka här.

Publicerad: 2020-08-27


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress