Sommarnöjens symbol

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Lågmäld dröm i Blekinge

På Aspö i Blekinges skärgård ligger Ingrid och Eriks lågmälda sommarnöje. Med sin smala och låga profil smälter huset in perfekt i den omgivande miljön. Modellen heter Tidlös Sommar 90 Äng och fasaden ska behandlas med järnvitriol längre fram.

När familjen såg ett ställe i närheten för några år sedan kom de i kontakt med en lokal markägare. Han erbjöd dem att köpa en tomt som ännu inte var ute för försäljning och så tog drömmarna om ett eget ställe på Aspö fart.

Huset på Aspö skulle bli familjens tredje semesterbostad. Erfarenheterna gjorde att de visste precis vad de önskade av sitt nya lantställe. Erik och Ingrid ritade själva på husidéer och diskuterade med arkitekter om hur de skulle utforma sitt nästa boende. Men inget kändes helt rätt.

Erik och Ingrid hade tidigare funderat på Sommarnöjen och när de nu började tittade närmare och fann planlösningen Äng föll allt på plats.

”Vi tyckte Sommarnöjen hade en så väl genomtänkt idé och vi behövde aldrig diskutera materialval för Sommarnöjen hade redan gjort så bra val. Vi hade räknat på ett hus i lösvirke men då vi till vardags bor 60 mil bort och har jobb som tar mycket tid i anspråk så kändes ett nyckelfärdigt hus som det bästa alternativet” säger Erik. ”Från ingenting till färdigt hus – det var fantastiskt” fyller Ingrid i.

Tomten är långsmal och detaljplanen innehåller begränsningar såsom att huset måste vara i ett plan och långsidan placerad i viss riktning. Tidlös Sommar 90 med den förskjutna planlösningen Äng passar både platsen och kommunens krav.

”Husmodellen är inte bara estetiskt tilltalande utan förskjutningen ger också lägen med lä som vi gärna vill åt då tomten ligger vid havet” berättar Ingrid. ”Kommunen var fantastiskt bra att ha att göra med och även de gillade huset som de tyckte tog för sig men på ett lågmält sätt”.

Rumsfördelningen anpassades efter familjens önskemål. ”Vi valde att minska sovrummens storlek till förmån för ett skafferi som vi av erfarenhet vet behövs på en ö” säger Erik.

Familjen vill tillbringa tid året om i huset. Därför var det också viktigt att umgängesytorna fick ta plats, något som den öppna planlösningen i kök och allrum bjuder in till. Nu ser de framemot att fira påsk och möta våren i Blekinges skärgård.

Här kan du se en rundvandring i huset.

Publicerad: 2021-03-29


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress