Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Livslång kärlek i Blekinge

För att få ett avbrott från en pågående behandling åkte Sune och Trunte på tomtvisning. Det blev kärlek vid första ögonkastet – där vid havet i Blekinge låg nämligen en klockren tomt. Nu återstod bara att hitta ett lika bra hus.

– När jag stod där på tomten och blickade ut över vattnet kände jag hur mina problem bara försvann. Jag insåg att det var ett ställe att bli gammal på. Vi hade hittat den perfekta tomten, berättar Sune.

Svenska Sune och danska Trunte är sedan flera år bosatta i Köpenhamn. De har länge längtat efter att komma närmare den svenska naturen. Tomten de förälskade sig i ligger i den gamla kurorten Ronneby i Blekinge län, omgiven av lövskog och med utsikt över havet – dessutom bara drygt två timmar med bil från den danska huvudstaden.

– Blekinge är verkligen en glömd pärla i Sverige. Där finns så mycket fantastisk natur att uppleva, konstaterar Sune.

Men att hitta ett hus som matchade platsen tog tid. Paret var överens om att de ville hitta ett hus där naturen följde med in i inredningen, och där de kunde njuta av havsutsikten genom så stora glaspartier som möjligt. Efter att ha letat runt blev deras val tillslut Sommarnöjens nyckelfärdiga hus ”Modern Sommar” på 70 kvadratmeter.

– Det föll på den rena arkitekturen och de fina materialen i huset. På något sätt påminde stilen om den danska arkitekturen som vi gillar särskilt mycket, säger Sune.

Att få huset till tomten krävde centimeterprecision från leveransföretaget, men tillslut stod det där bland träden. Huset är ett vinterbonat fritidshus som byggts i interiörstilen Lugn med ljusa naturmaterial. I badrummet lånade Sune och Trunte delar från interiörstilen Rå och i köket valde de gröna köksluckor och en bänkskiva i ek.

– Vi frågade först om det gick att byta ut köket mot ett kök från Ikea för att få ned priset, men till vår förvåning blev det dyrare än att använda det fina hantverksmässigt gjorda köket som redan ingick, säger Sune.

Planlösningen är enligt stilen ”Hav” men med ett stort sovrum istället för två små. Fasaden har man valt att behandla med svart tjärfärg och taket har ett ytskikt av svart skiffergranulat.

– Huset känns enormt lyxigt att komma till. Kvaliteten är hög och finishen väldigt bra. Här kommer vi kunna bli gamla med stolthet!

Publicerad: 2021-12-21


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress