Enklare för dig

Du kan luta dig tillbaka

Hos oss får du en projektledare som tar sig an ditt projekt från första skisser fram till inflyttning. Själv behöver du inte göra någonting alls, om du inte vill.

Projektledaren ordnar så att våra arkitekter anpassar ditt hus enligt dina önskemål och sköter bygglovsprocessen och andra formaliteter med kommunen.

När ditt bygglov är klart tar vi fram alla tekniska handlingar för ditt hus. Sedan bygger vi det färdigt inomhus i vår fabrik. Vi tar ansvar för kvaliteten i alla detaljer, ned till minsta handdukskrok. Ditt hus blir som du har beställt det redan innan det lämnar fabriken och vi kontrollerar noga att det är perfekt.

Vi förpackar, transporterar och lyfter huset till den plats du har valt. Mindre hus kommer helt färdiga, större hus i några moduler som vi monterar ihop. Om du önskade så har vi redan förberett grunden och kopplar sedan in el, vatten och avlopp så du bara kan flytta in. Inget arbete återstår, inget tillkommer.

Med vårt sätt att bygga hus slipper du lång byggprocess och skonar tomten från slitage. Huset lyfts ner uppifrån och natur och växlighet bevaras. Skulle dina planer ändras i framtiden kan du ta med dig huset och flytta med det.

På vissa otillgängliga tomter går det ibland inte att leverera ett färdigt hus. Där kan vi istället hjälpa dig bygga ett individuellt hus i lösvirke. Priset blir lite högre. Men det blir lika enkelt för dig. Läs mer om våra platsbyggda hus här.

Du vet vad du får

Vi kan leverera färdiga hus på överenskommen tid året runt eftersom vi bygger dem inomhus i perfekta förhållanden.  I vår fabrik finns varken regn eller väta. Hantverkarna kan arbeta effektivt och kvalitetskontrollen är minutiös.

Vår byggmetod är skapad för tillverkning av högsta kvalitet, i lagom skala. Eftersom vi gör färdiga volymer istället för element slipper vi de begränsningar som de flesta prefabricerade hus ofta har. Du slipper onödiga skarvar, lister och täckskivor.

Ditt hus bärs upp av en styv trästomme med stålförstärkta balkar. Den starka konstruktionen gör att huset kan lyftas på plats färdigt, med inredning, kök och badrum. Vi isolerar med ekologisk återvunnen fiber, även i innerväggarna. I taket är det öppet till nock. På golvet ligger massiva tiljor. Under huset skyddar förzinkad stålplåt mot fukt och skadedjur.

Under hela tillverkningen förvarar vi materialet och produkterna som ingår i ditt hus varmt. Allt arbete sker i skyddad miljö. Varje arbetsmoment kontrolleras vid två tillfällen och godkänns av två medarbetare. Det ger en kvalitet på en annan nivå än hus där delar av arbetet utförs på plats, av olika entreprenörer.

Hus som tål livet på landet

Att bygga ett hus på landet kan kräva minst lika mycket tid – och ge lika mycket bekymmer – som en permanent bostad. Vi gör processen enklare. Oavsett om du vill skapa ett skärgårdshemman, bygga ett fritidshus i skogen eller komplettera med en liten bastu.

En fast bostad kan bytas när andan faller på. Sommarnöjen däremot, byggs för generationer. Det är en emotionell investering men också en som kräver sunt förnuft.

Hus på landet får sin beskärda del av väder och vind. Det är långt till hantverkare när huset behöver underhållas ­och inget förblir nytt i all evighet. Därför bygger vi i rejäla dimensioner och använder beprövade produkter. Allt för att ditt hus ska fungera felfritt från första dagen, och många år framåt. Golv ska tålas att slipas, snickerier oljas och fasader behandlas, om och om igen. Väljer man bra material håller huset längre. Det är inte svårare än så.

I staden bor plikterna och kraven. Som kontrast ska lantstället vara lättskött och enkelt att vara ledig på. Det ska finnas sängar för vänner och plats för umgänge trots regler som begränsar hur stort man får bygga. Vi lägger stor möda på funktion och formar ditt hus efter hur du vill leva på landet. Ofta blir det effektiva sovrum, flexibla sociala ytor och uteplatser som får huset att växa.