Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK
Platsbyggda hus

Platsbyggda hus

Sommarnöjen skapar unika lantställen tillsammans med Sveriges främsta arkitekter och bygger dem på speciella platser. Formspråk och material skräddarsys för varje kund.

Traditionellt byggande i lösvirke kräver erfarna hantverkare men ger överlägsen flexibilitet. Det gör också att vi kan uppföra husen på de mest otillgängliga tomter, ensliga kuster och bilfria öar.

Unikt i våra platsbyggda hus

Individuell arkitektur

Du som vill ha ett sommarnöje skapat speciellt för dig väljer ett platsbyggt hus. Vi samarbetar med några av Sveriges främsta arkitekter, som ritar huset åt dig.

Att välja arkitekt kan vara svårt. Vi presenterar dig för de arkitekter som passar just ditt projekt och hjälper dig att göra det bästa valet. Har du redan kontakt med en arkitekt samarbetar vi självfallet med honom eller henne.

Under processen får du inspiration till lösningar som du kanske inte tänkt på och förslag att ta ställning till.  Vi ansvarar för att ditt hus utformas efter dina önskemål, budget och byggplats. Vi ser de praktiska och ekonomiska konsekvenserna av arkitektens idéer så att du gör medvetna val och håller dig inom din budget.

Handbyggd precision

Vid första anblicken kan det vara svårt att se hur välbyggda våra platsbyggda hus faktiskt är.

Innerväggarna är fullt isolerade och klädda med massivt trä. Det gör husen tysta och skapar en varm gedigen känsla. På golven ligger massiva tiljor skruvade i ett rejält bjälklag. Det ger en fast känsla, utan svikt eller knarr.  Och träet kan slipas om många gånger.

Fönster, dörrar och förvaring tillverkas i vårt norrländska snickeri. Toleranserna är minimala och virket torrt. Du hör det på det dova ljudet när du stänger en dörr.

Varje hus byggs bräda för bräda. Det är ett hantverk men gör att skarvar inte behöver täckas av lister. Rummen känns större och vackrare. När man bygger noga slipper man dölja något.

En kontaktperson

När ett hus uppförs på plats är projekteringen avgörande – att hålla kontakten med kommunen, ordna alla lov och tillstånd, beställa material, samordna transporter, hantverkare och andra moment.

När vi bygger åt dig tar vi hand om allt. Du kan luta dig tillbaka. När du har frågor vänder du dig till din egen kontaktperson hos oss. I övrigt kan du koppla av och vänta på att ditt sommarnöje ska bli klart.

Du behöver inte oroa dig för kostnaderna för huset. De är fasta. I priset du får från oss har vi har räknat med allt. Ingenting tillkommer. Och inget arbete för dig.

Galleri

Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*