Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Uppvärmning

Alla våra hus är utformade för bekvämt boende året runt. Ett skönt klimat skapas att huset har god isolering samtidigt som det inte är för tätt så att luften kan flöda naturligt.

Isoleringen i våra hus är av ekologisk fiber i återvunnet glas. Alla fönster har treskikts energiglas. Husen har självdrag förstärkt med frånluftsfläkt i badrum. Kollektionen Vinter har extra isolering i taket (och från Vinter 50 även i golvet) för att klara fjällvintrar väl. Önskar du bygga ett hus i kollektionen Sommar i sådan miljö är det inga problem att få samma isolering i det.

Som standard har våra hus ett värmesystem som är anpassat för sköna vistelser höst, vinter och vår. Det har effektiva och diskreta radiatorer som snabbt får upp värmen i huset och kan sänkas något när huset står tomt för att spara energi.

I rum med stora skjutglaspartier är mobila radiatorer en elegant lösning. Under den varma halvan av året när man rör sig mest genom dörrarna förvaras de i ett skåp och skapar fria ytor.

Badrummen i alla våra hus har elgolvvärme som standard vilket tillsammans med granitkeramiken på golvet ger en skön känsla. Alla modeller av Vinter har även hall med granitkeramik med golvvärme.

Till värmesystemet kan du välja till wifi-styrda radiatorer. Då drar du full nytta av fördelarna med luftburen värme och kan koppla på värmen med mobilen några timmar innan du komma ut till landet. Bekvämt och energisnålt.

Tillbringar du mycket tid i ditt hus på vintern är en luftvärmepump ett bra komplement. Den monteras i samarbete med lokala partners och sänker uppvärmningskostnaden om det används längre perioder vintertid. På köpet får du en kylfunktion för varma sommardagar.

Till alla modeller av Sommar kan du välja till vår utvalda gjutjärnskamin. Den har tidlös och enkel form med synlig eld och sprider både värme och stämning. I Vinter 75 och Vinter 100 är en kamin med extra goda värmeegenskaper standard.

Om du ska bo i ditt hus permanent och önskar det uppvärmt kontinuerligt kan ett vattenbaserat golvvärmesystem vara ett alternativ. Det ger behaglig värme på vintern och lägre löpande kostnader, men innebär en större initial investering. Alla våra hus kan utrustas med vattenbaserad golvvärme kopplad till önskad panna, luftvärmepump eller bergvärme. Vi levererar då huset utan trägolv och låter en lokal VA-partner offerera det system du önskar och installera det på plats hos dig. Sedan lägger vi på golvet och du kan flytta in.

Publicerad: 2022-05-02


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress