Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Bygga fritidshus

Att bygga ett fritidshus på landet kan kräva minst lika mycket tid och ge lika mycket bekymmer som att uppföra en permanentbostad. Sommarnöjen gör processen mycket enklare. Oavsett om du vill skapa ett helt skärgårdshemman, bygga fritidshus för hela familjen eller komplettera med en bastu.

Ett lantställe är den fasta bostadens motsats. I staden bor plikterna och kraven. Som kontrast ska fritidshuset vara lågmält och enkelt att leva i. Detta är hus som ska underordna sig naturens premisser, inte dominera platsen de byggs på.

Med vår tjänst Totalansvar behöver
du inte göra något själv

Väljer du att köpa ditt fritidshus med tjänsten Totalansvar tar vi hand om kontakterna med kommunen, mark- och grundarbeten, anslutningar och allt annat du behöver hjälp med. Det kan till exempel handla rivning eller att bygga enskilda anläggningar för vatten och avlopp. Naturligtvis tar vi också 10 års ansvar för hela projektet.

Fritidshus byggs för generationer

Ett hus på landet får sin beskärda del av väder och vind. Det kan också vara långt till hantverkare när huset behöver underhållas. Därför bygger vi rejält och tar i ordentligt med materialval, dimensioner och installationer. Allt för att ditt fritidshus ska fungera felfritt från första dagen, och många år framåt.

Den fasta bostaden kan bytas när andan faller på. Fritidshus däremot, byggs för generationer. Det är en emotionell investering men också en som kräver ett praktiskt sinne. Byggregler begränsar storleken, samtidigt som det behövs sovplatser för släkt och vänner och öppna ytor för umgänge. Vi lägger stor möda på att våra fritidshus passar platserna de byggs på och att ytorna disponeras efter hur huset ska användas.

Nyckelfärdiga fritidshus från Sommarnöjen

Gemensamt för de fritidshus som vi bygger är kontakten med naturen, gedigna glaspartier och integrerade altaner. Vi använder naturliga material och lokala träslag som ger ett harmoniskt intryck. Våra interiörer är enhetliga och har hållbara lösningar. Hållbara både som i att de tål mycket och att de kommer att förbli vackra i många år.

Här ser du Sommarnöjens breda sortiment av fritidshus >

Här hittar du regler för att bygga fritidshus >

Publicerad: 2022-01-15


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress