Vackrare för ögat

Skandinavisk arkitektur

Våra hus har vackra proportioner och detaljer som håller över tiden. Det betyder enkla former, enhetliga material och lugn fönstersättning.

När vi skapar hus inspireras vi av naturen. Byggnaderna smälter in i landskapet istället för att konkurrera med det. Obrutna glaspartier ger närkontakt med tomten.  Stora uteplatser gör det lätt att vistas utomhus.

Vi använder naturmaterial och lokala träslag som ger harmoni. Våra interiörer är lågmälda och har hållbara lösningar. Hållbara både som i att de tål mycket och att de kommer att förbli vackra i många år.

Vår syn på arkitektur genomsyrar alla hus vi bygger. Våra största hus för boende året har naturkänsla och gediget hantverk in i det minsta.  Och våra minsta Attefallshus, gästhus och bastuhus är i alla avseenden riktiga arkitektritade byggnader, inte förstorade bodar.

Naturmaterial gör skillnaden

Invändigt är vi lika noggranna. Materialen är naturliga, hållbara och återvinningsbara. Massivt oljat trä, granitkeramik och fina detaljer skapar en miljö där det går att leva i samklang med naturen, generation efter generation.

Våra arkitekter och inredare har valt ut varje handdukskrok och fönsterbygel, och varje val är lika viktigt för oss. Vaxoljan på golvtiljor, fönsterkarmar, innerdörrar och snickerier har samma ton och gör att interiören knyts samman. Toalettpappershållaren och handdukstorken har identisk rostfri yta. Lister hålls till ett minimum eftersom finishen är så hög.

Vi är kompromisslösa med materialval. Därför använder vi väl beprövade naturmaterial som åldras med värdighet och tål att renoveras, gång på gång. Vi använder inte plaster, pvc-fönster, klick-golv, och farliga lacker eftersom vi inte vill bo så själva, och för att värna om miljön.

Våra arkitekter utvecklar ständigt våra hus. Alla detaljer, material och tillval ska svara mot högt ställda krav på form och hållbarhet.

Förverkliga ditt eget hus

Våra grundmodeller finns i många storlekar. Du kan få alla med olika arkitektur, interiörstil, planlösning och materialval. Den personliga prägeln sätter du genom de många tillval och anpassningar vi erbjuder.

Möjligheterna är många och du kan enkelt skapa ett unikt hus. Sommarnöjens arkitekter hjälper dig att se vad som passar platsen och familjens behov bäst. Och anpassar våra modeller när det krävs.

Många av de hus vi bygger är individuella från grunden. Våra arkitekter skapar huset för dig, vi hjälper dig med bygglov och levererar det helt färdigt till din tomt. Skräddarsytt och arkitektritat, men lika enkelt som ett kataloghus.