Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Utformat för västkusten

För Jenny betyder Mollösund på Orust långa barndomssomrar och total avkoppling. När det gamla huset bredvid hennes föräldrar blev till salu för femton år sedan slog hon och hennes man Jonas till på ett eget sommarställe.

Paret funderade länge på olika alternativ till att ersätta det äldre befintliga huset. Faktiskt tog det nästan tio år att landa i ett beslut.

”Anledningen till att vi valde Sommarnöjen var att allt var genomtänkt. För oss var det värdefullt att slippa fundera på kakel och skåpluckor och istället få homogen lösning med fina detaljer som passade ihop” berättar Jonas. ”Sommarnöjens gedigna material gjorde också valet enklare”.

Samtidigt var Jenny och Jonas inte fria att välja hus hur som helst. Som på många håll på västkusten fanns detaljerade regler om hur nya hus skulle se ut – som storlek, takvinkel, fasadfärg och takmaterial. Sommarnöjens arkitekt läste in sig på detaljplanen och tidigare beslut, talade med kommunen och besökte platsen för att förstå familjens önskningar.

”Hus här måste ha tegeltak och vit fasad samt ha en viss takvinkel” berättar Jonas vidare. ”Sommarnöjen hjälpte till att möta dessa krav och anpassade takvinkeln och när det var gjort godkände kommunen bygglovet och vi kunde sätta igång”.

På tomten finns nu två hus, det större Tidlös Sommar 90 och ett Attefallshus i samma utförande. ”Vi bestämde tidigt att vi ville ha ett Attefallshus i anslutningen till det större huset” säger Jonas. Attefallshuset har två sovrum med ett badrum emellan. ”Så nu har våra två tonårssöner ett eget hus”.

Det större huset har en planlösning med stort sällskapsrum och kök i den främre delen och sovrum och badrum i bakre delen. De stora skjutglaspartierna i främre delen gör att familjen enkelt kan öppna upp mot uteplatsen och Attefallshuset och att en helhet skapas.

Nu håller familjen på att bygga ett utekök på altanen ser framemot en lång sommar i sitt sommarnöje.

Vill du se mer av huset? Här kan du se en rundvandring.

Publicerad: 2021-04-28


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress