Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Trädoftande hus i Residence

Senaste numret av Residence Magazine innehåller ett reportage om hur Choi Ping och Jan byggde sitt första fritidshus. De visste precis vad de önskade sig arkitektoniskt och estetiskt. De kunde dock inget om byggnation och hade knappt någon ledig tid.

Det viktiga för paret var att få kunniga och lyhörda arkitekter som kunde forma deras drömmar till ett fungerande hus och sedan få en helt färdig lösning på plats. Utan eget arbete.

Efter att ha studerat tomten och familjens behov landade huset på exakt 78 kvadratmeter, som inte är någon standardstorlek hos Sommarnöjen. Ytan beror på att huset är ritat inifrån och ut. Alla rum har plats för exakt de funktioner som familjen tycker är viktiga, varken mer eller mindre. Det var viktigt att huset verkligen skulle bli en tillflykt och ett andningshål, inte en andra permanentbostad.

Huset är planerat efter hur familjen vill kunna leva när de är på landet. Sovrummen är så små som det bara är möjligt, som mysiga kojer. Köket är däremot extra stort eftersom man hinner laga den där extra goda middagen när man är ledig, inte i vardagen. Allrummet är litet och intimt. Barnen får en mysig hörna för att hänga och spela Jakten på den försvunna diamanten. Som kontrast är badrummet oväntat stort eftersom Choi Ping älskar vardagslyx.

Se en rundvandring från huset här >

Publicerad: 2018-08-29


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress