Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Sommarnöjen i Norge

Sommarnöjens hus finns nu inte bara över hela Sverige utan även i Norge. Familjen, som till vardags bor på svenska västkusten, har nyligen fått sitt hus levererat till de norska fjällen. Huset ligger vackert beläget i ett av Oslos närmaste högfjällsområden. Där finns orörd natur där de gärna vandrar under hösten.

Familjen har sina rötter i Norge och nu har drömmen om en egen hytte blivit verklighet. Nu ser de fram mot vintern – för åka skidor på dagarna och umgås med familj och vänner på kvällarna.

Den klassiska norska hytten är trähus eller timmerhus i mörka toner men den svensk-norska familjen föredrar den ljusare svenska arkitekturstilen. De sökte något mer modernt, med mycket ljusinsläpp och i naturmaterial som harmoniserar med den norska fjällmiljön. Valet föll därför på Tidlös Sommar 90, anpassat till de norska fjällen.

”På 90 kvadratmeter får vi plats med två sovrum och två sovloft. Perfekt när vi är två familjer som vill bo i huset samtidigt. Vi valde också ett större hus eftersom under vintern spenderar vi mer tid inomhus när vi inte är ute och åker skidor och då vill vi ha mer yta att umgås på” berättar de.

För att följa norsk standard vad gäller snölast och isolering förstärktes takbjälkarna och ytterligare isolering lades till. Så stora glasytor är ofta inte tillåtna i de norska fjällen så därför har huset utrustats med skjutbara spaljéer framför fönstren.

”Vi är väldigt nöjda med arkitektens kompetens och insats. Hon förstod direkt vad vi gillar och hittade mycket goda och smakfulla lösningar. Huset håller en väldigt hög kvalitet och finish, något som överträffade våra förväntningar.”

I höst lanseras sommarnojen.no och även en helt ny huskollektion, Vinter. Den blir speciellt anpassad för fjällmiljö, både utvändigt och invändigt. För frågor om leverans till Norge hör av dig till havard@sommarnojen.se som är Sommarnöjens representant i Norge.

Publicerad: 2019-07-26


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress