Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Sista utposten

Barnen minns somrarna som ett ständigt sökande efter den perfekta tomten för familjens lantställe. Drömmen var att det skulle ligga vid havet. Efter arton år hittade Therese och Fredrik den perfekta platsen. Idag tillbringar de somrarna på sista utposten innan havet tar vid.

Tomten låg på en halvö norr om Hudiksvall, långt bort från familjens hem. Ritningen hade de haft färdig länge men skulle de bygga huset på fritiden hade det tagit dem ytterligare flera år att få färdigt. Istället inledde de ett sökande efter någon som kunde hjälpa dem att få deras efterlängtade fritidshus.

Therese hade sedan flera år dammsugit olika husleverantörers hemsidor i jakten på ett fritidshus med den perfekta planlösningen. När hon hittade Sommar 70 Hav i Modernt utförande, som dessutom inte behövde byggas i lösvirke utan levereras nyckelfärdigt, var letandet över.

Planlösningen påminde om den hon själv ritat för länge sedan. Det var bara köket som var ”felvänt” men det gick lätt att ändra på. Den hade fokus på effektiv funktion och naturmaterialen var av hög kvalité, två saker som är viktiga för familjen.

De bokade in ett möte och lagom till midsommar ett år senare stod huset på plats.

”Vi klev in och så fungerade läslampan”, berättar Therese. ”Hade vi gjort det själva hade vi fått legat med ficklampa i ett år. Nu var det bara att börja bo.”

I drömmen om deras eget fritidshus ingick även ett utomhuskök. Genom att flytta köket till ena kortsidans stora glasparti fick dem samma känsla som om de varit utomhus. Utsikten blev oändlig med havet precis utanför och naturen nära inpå. Förutom allrum och badrum med ordentlig dusch har de tre sovrum. Barnen som hunnit bli stora uppskattar att kunna stänga om sig ibland. Möjligheten till avskildhet gör att de vill vara där ännu mer.

Tidigare har den lediga tiden varit fylld med saker att fixa. Idag tillbringar de den med en bok på altanen, fiskar och umgås med barnen. Det skiljer sig väldigt åt från somrarna när de jagade drömmen om ett eget sommarhus. Äntligen får de tid till avkoppling.

Publicerad: 2019-11-01


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress