Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Från Hongkong till Hejnum

Till vardags bor och arbetar familjen i Hongkong men om somrarna flyr de till Hejnum på Gotland. Där har de sitt sommarparadis och fasta punkt i Sverige.

För sex år sedan köpte Karin och Anton det vita gotländska kalkstenstorpet. De ville ha ett eget ställe för sig och sina två döttrarna att bo på när de är hemma i Sverige under somrarna.

Karin och Anton insåg tidigt att det vackra lilla huset inte skulle räcka för att att ge sovplatser för sommarens alla gäster. När tidigare sökte efter ett eget sommarboende fann de Sommarnöjens nyckelfärdiga fritidshus. Nu föddes idén om att kombinera nytt och gammalt. Det lilla torpet har fått sällskap av ett tidlöst Attefallshus.

Huset har fasader behandlade med tjärvitriol och ett riktigt gotländskt faltak i kärnfuru, behandlat på samma sätt. Under den skyddande pergolan finns det plats för sociala stunder i sommarvärmen.

Med plats för dubbelsäng, sovloft och eget badrum får familjens gäster ett eget hus. Vill du läsa mer om huset finns ett reportage i Lantlivs specialnummer Sommarhem våren 2020.

Här kan du se våra olika Attefallshus. 

 

Foto från Lantliv. Fotograf: Lina E Adamo. Styling: Isabelle Olander

Publicerad: 2020-06-03


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress