Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

När kommunen säger nej

Röda hus med vita knutar i traditionell dalastil. Så ser grannhusen ut i idylliska Hjortnäs där Helena och Joakim köpt en tomt att bygga sina drömmars fritidshus på. De önskade sig ett hus med stora glaspartier och skjutbara dörrar och grånat trätak.

Kommunen gav avslag på deras första ansökan med motiveringen att det skiljde sig åt för mycket från den befintliga bebyggelsen. Helena och Joakim fick då upp ögonen för Sommarnöjen och husen i klassiskt utförande med stora glasdörrar med äkta wienerspröjs.

”Valet föll på Sommarnöjen eftersom det var bra prissatt och kom nyckelfärdigt”, berättar Joakim.

Helena och Joakim som till vardags bor i Uppsala  hade inte möjlighet att vara på plats i Dalarna så ofta under byggprocessen och valde därför totalentreprenad.

Sommarnöjen ordnade med elledningar, grundvatten, anslutningar och allt annat som rör ett husbygge. På så vis kunde de engagera sig i den mån de hade tid och lust.

De nödvändiga ändringarna av huset togs fram av Sommarnöjens arkitekter i nära samråd med Helena och Joakim. I slutändan blev huset rött med spröjsade fönster och faltak i kärnfuru. Hela framsidan är fortfarande klädd i glas, men med ordentliga dörrar.

Huset  är 70 kvm stort, med ett loft på 20 kvm.  De har kök, ett större sovrum och två gästrum med platsbyggda våningssängar. Läs mer om Klassisk Sommar 70 här. Hela huset består av trä, bortsett från stenplattorna i badrummet.

”Det är extremt yteffektivt”, beskriver Joakim. ”Och doftar gott av färskt trä i hela huset när man kommer in.”

Vill du se mer av huset se vår rundvandring här.

 

Publicerad: 2020-06-25


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress