Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

När alla vänner kommer på besök

Mattias och Linn lever ett hektiskt liv i Stockholms innerstad. De är båda entreprenörer, Mattias driver varumärkesbyrå och Linn är influencer med en omtyckt livsstilsblogg och står även bakom det nystartade företaget Organista som ska underlätta packning vid resor. För att känna balans i livet är det viktigt för paret att kunna byta ut stadsmiljön mot landet. På landet hämtar de ny kraft.
Mattias och Linns nya skärgårdsställe har allt de önskar och har blivit ett populärt utflyktsmål för vännerna. Det skapade ett behov av ett mindre hus så att gästerna skulle kunna sova över och få det bekvämt.
Huvudbyggnaden är ritad av Alexander Lervik och har ett tydligt uttryck. Därför var det viktigt att det nya huset passade in i miljön och bidrog till helheten. Träpanelen har fått likadan specialbehandling som det stora huset och de snickeribyggda fönstren följer samma stil.
Förutom Sommarnöjens arkitektur tyckte de om att huset levererades helt nyckelfärdigt.
”Vi var trötta på att tomten alltid var en arbetsplats”, berättar Mattias.
Huset placerades i anslutning till poolen och används som ett kombinerat gäst- och poolhus.Det är 25 kvm stort med loft, sovrum, badrum och allrum. På loftet finns två sängplatser och med två bäddsoffor i allrummet har de möjlighet att husera sex personer i gästhuset.
”Det är snyggt designat och håller en bra nivå kvalitetsmässigt. Det känns fräscht helt enkelt.”
Att hänga vid poolen har blivit trevligare efter att Attefallshuset sattes dit. Det är perfekt för sommarfester med dopp i poolen och sedan avslappnat umgänge inne i huset när solen har gått ned. Det sociala livet kan följa med från Stockholms innerstad till skärgården.
Bilderna är från Plaza Interiör nr 7/2019, tagna av Mikael Lundblad och styling av Lina Kjellvertz.
Se mer av huset på Linns blogg:
https://linnherbertsson.se/2017/06/25/vart-nya-gasthus/

Publicerad: 2019-07-08


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress