Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Modernt vid fjorden

Sandra och hennes familj tillbringar sin vardag och största delen av året i Spanien. På sommaren återvänder de till Sverige för att njuta av allt svenskt och umgås med familj och vänner.

Vid ett av familjens senaste besök i Sverige väckte tankar om ett eget hus till liv. Istället för ett färdigt hus hittade de en tomt på en bergstopp som de förälskade sig i. Den ligger i Saltkällan, Munkedal, inte långt ifrån där släktingar till familjen bor. För att kunna flytta in snabbt ville de ha ett nyckelfärdigt hus.

Sandra fastnade för Sommarnöjens modell Modern Sommar 70. Huset är behandlat med grånande tjärvitriol. Framför ligger Saltkällefjorden med sitt inlopp. Familjen ville få så mycket utsikt över fjordens inlopp som möjligt och därför valde de planlösningen Äng, med den förskjutna huskroppen och de stora skjutglaspartierna.

Invändigt finns plats för ett stort sovrum, två mindre och ett badrum. Allrummet och köket är smidigt kombinerat till ett rum. Något som inte ingick från början var de två loften. Sandra tyckte det var lika bra att utnyttja husets takhöjd och valde till två loft. Det större loftet fungerar som extra sovrum för gäster och det mindre används till förvaring.

Nu har Sandras familj njutit av det nya sommarhuset i ett år. De äter gärna både frukost, lunch och middag ute på altanen med utsikt över Saltkällefjorden. De promenerar ofta ned till  lilla byn där det finns en allmän badbrygga. Därifrån gick det att se när huset levererades och snabbt blev det den stora snackisen i den lilla byn. Många av byborna gick hela vägen uppför berget för att titta på huset. De sa hur otroligt det var att det från ena dagen till den andra fanns ett helt nytt hus uppe på berget. Nyckelfärdigt och redo att leva i.

Här kan du läsa mer om husmodellen.

Publicerad: 2019-10-11


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress