Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Där man sällan är, där ska man ha det bekvämt

Alla i familjen älskar att laga mat. När pappa Martin, mamma Sophie och de två barnen ställer sig vid spisen vill de helst göra det tillsammans.  Och då ju krävs plats för att både hacka och vispa, bryna och bräsera, passera och pochera.

Familjen föll för det lilla fritidshuset Tidlös Sommar 35 som trots sina kompakta mått rymde dem alla. Men köket var inte skapat för gourmander som dem, långt därifrån. Därför satte de sig ner med Sommarnöjens arkitekter och anpassade huset efter sina tankar.

Loftet förlängdes och mer yta för matlagning skapades i allrummet. Nu får alla i familjen plats vid den hårdvaxoljade köksbänken. Ytorna disponerades om och gav plats för en större induktionshäll. Kyl, frys och diskmaskin finns såklart också. Det förlängda loftet gjorde barnens sovplats större. Badrummet blev luftigare och fick mer plats för tvättmaskin och torktumlare. Inbyggda garderober för diskret förvaring finns i sovrummet. Där kan barnens leksaker enkelt stoppas undan.

”Där man sällan är, där ska man ha det bekvämt, var det en klok vän som tipsade om”, berättar Martin.

Familjen bor i Stockholm, där Martin och Sophie driver en restaurang. Det är spännande, men också krävande med högt tempo och få lediga kvällar. På somrarna flyr de stadsmiljön och njuter av det öppna åkerlandskapet i Skåne.

Martin vill att naturen ska vara närvarande även inomhus, i stort och smått. Massivt oljat trä och granitkeramik förstärker den känslan. De stora skjutglaspartierna gör allrummet ljust och gör utelivet enklare.

”Vi hänger allra helst på uteplatsen och njuter av måltiderna som vi förberett ihop”, berättar Sophie. ”Det är så fint med utsikt över sädesfälten, varje dag ser de lite annorlunda ut”

De tycker om att experimentera med råvaror som de köper in från granngårdarna, bara en cykeltur därifrån. Grusvägarna bjuder in till små utflykter som får tiden att sakta in. Barnen brukar plocka ätbara blommor för att dekorera maten med. Kryddtagetes för sin speciella smak av citron. Och gurkört för sin himmelsblå färg.

Huset som familjen valde heter Tidlös Sommar 35. Läs mer om modellen här.

Publicerad: 2018-11-16


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress