Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Författarens längtan

Ett modernt hus med mycket rymd – det blev resultatet när den prisade författaren Geir Gulliksen lät bygga ett
hus från Sommarnöjen på den svenska västkusten.

Geir Gulliksen är en av Norges främsta författare. Här i Sverige slog han igenom med ”Berättelse om ett äktenskap”. Gulliksens framtida relationsromaner kommer delvis att skrivas på svensk mark. Sedan en tid tillbaka tillbringar han och familjen nämligen mycket i tid i Tanumshede på västkusten.

”Vi hittade en tomt där för två år sedan och inte långt därefter upptäckte vi Sommarnöjen, som har väldigt fina hus, berättar Geir Gulliksen.”

Resultatet är ett 40 kvadratmeter stort hus i modernt utförande.

”Jag gillar moderna hus med mycket rymd och stora fönster. Därför har vi bland annat höjt taket en aning. Huset flyter samman med naturen på ett fint sätt. Dessutom har vi byggt ett trädäck och på så sätt skapat ett stort uterum”.

Gulliksens hus ligger 300 meter från vattnet. ”I 55 år har jag längtat efter att kunna gå ner till vattnet, ligga i min kajak och paddla en stund” säger Gulliksen.

Familjen har valt inredningsstilen Rå, för sin enkelhet och sina många snickerier. Tanken är att huset ska användas året om, både till avkoppling och arbete. Huset har två sovrum, ett i varje ände, och ett av dem fungerar även som ett skrivrum.

Där står ett skrivbord som vetter in mot skogen, mot en tall och ett litet berg. ”Den utsikten är faktiskt bättre när man ska skriva, den är mindre krävande än en lång utsikt över havet”.

Se mer av Modern Sommar 40 här.

 

Ovan intervju kommer från vår tidning som är fylld av inspiration och information om Sommarnöjen och våra hus. Här kan du ladda ner den och läsa mer.

 

Publicerad: 2020-11-20


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress