Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Från finans till frotté

Karin behövde en lokal för att förverkliga sin dröm om ett eget företag vid sidan om sitt jobb som finansiell rådgivare. När hon kontaktade Sommarnöjen var hennes vision ett praktiskt kontor och lager. I slutändan fick hela familjen en ny favoritplats.

Karin startade Kate Kae för att inspirera fler att göra hälsosamma och hållbara val av sängkläder, handdukar och textilier. Hennes produkter har klassisk design och är tillverkade av 100 % ekologisk bomull. De är certifierade av Fairtrade och har den strängaste säkerhets- och miljöskyddsklassningen i världen, GOTS, som även väger in socialt ansvar i produktionen.

För att driva företaget behövde hon en funktionell och avskild arbetsplats. I längden skulle det bli dyrt att hyra en bra kontorslokal. Därför uppstod idén om ett Attefallshus på tomten. Då skulle Karin dessutom ha nära hem.

”Det är så skönt när jag stänger dörren om mig”, berättar Karin. ”Tystnaden och lugnet som blir är så härlig. Jag hoppas att det ska få kreativiteten att flöda.”

Familjen Tegnér besökte flera leverantörer av Attefallshus innan de bestämde sig. Kvaliteten på Sommarnöjens naturmaterial vägde tungt, liksom möjligheten att anpassa huset efter just deras behov.

Längs ena väggen har de ordnat praktisk förvaring av Kate Kaes sortiment. Sängkläderna och handdukarna ligger prydligt hopvikta, sorterade efter färgskala.

Familjen bestämde sig för Tidlös Sommar 25 med svartmålad fasad och svarta fönsterpartier. Trots att huvudbyggnaden är vit passar Attefallshuset väl in på tomten.

”Vi ville undvika sommarstugevibbar”, berättar Karin. ”Inuti valde vi släta, vita väggar och tak istället för träpanel.”

Även om den ursprungliga tanken med Attefallshuset var att det skulle användas som kontorslokal har de upptäckt hur mångsidigt ett hus på 25 kvm kan vara. Är det byggt på ett klokt sätt kan användningsområdena enkelt skifta efter behov. Barnen brukar umgås med vänner där eller så tar Karin med pilatesmattan ut för att träna. De har även planer på att sätta upp ringar i taket.

”Det är verkligen ett multifunktionellt hus, även om det inte var den ursprungliga tanken.”

I framtiden kan de tänka sig att hyra ut huset. Därför valde de att utrusta det komplett med badrum, kök och sovloft. Men planlösningen anpassades efter Karins behov. Äldsta dottern har dock redan tingat för att flytta ut till huset när hon blir äldre.

När de vill ha andrum från vardagen brukar hela familjen samlas i deras nya, lilla hus. I skenet av tända ljus spelar de gärna brädspel. En kontorslokal som blir till ett mysigt sommarhus för en kväll.

Besök gärna Karins företag på här.

 

Publicerad: 2019-02-07


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress