Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Den kreativa fristaden

Ingela och Peter hade drömt länge om ett riktigt fritidshus att fly till från stadens liv. De ville inte längre ha ett dragigt litet torp. En av deras vänner som också är arkitekt hjälpte dem att rita upp det hus som de ville ha. Men projektet växte och växte tills det hade blivit för stort för dem att få ihop på egen hand. Då hittade de Sommarnöjen.

Husen som Sommarnöjen bygger var i samma stil som det hus de själva hade fått ritat. Planlösningarna var snäppet smartare med en ”compact living”-känsla, där funktionerna placerats effektivare på den tillgängliga ytan. Dessutom det var ett mycket lättare sätt för Ingela och Peter att faktiskt få det fritidshus som de ville ha.

Sommarnöjen kunde ta över hela processen med grundarbete, transporter och andra annars osynliga delar av att bygga ett hus och de själva fick luta sig tillbaka. På juldagen 2017 hörde de av sig första gången och några dagar senare hade de ett första möte.

Sommar 90 var den husmodell som var mest lik deras egna. De gjorde sedan några ändringar till huset för att det skulle passa dem perfekt. Tomten ligger på Yxlan i Stockholms skärgård och det krävde att huset anpassades för att klara av att placeras på tomtens högsta punkt, som också var klippig till sin karaktär. Därutöver valde de att ta bort fönsterpartier för att ha mer vägg i allrummet. En kamin valdes också till för att höja mysfaktorn när de är i huset på vintern.

För Ingela som är frilansillustratör har fritidshuset, med sin nära anknytning till naturen, varit ett nöje att inreda. Golvet i allrummet fortsätter ut över det mossbeklädda berget och med de stora glaspartierna är naturen närvarande överallt. Från köket kan de se ut över viken några hundra meter bort.

Närheten till naturen återkommer i inredningen där sällskapsdelens taklampa liknar en stor kotte. Även funktionella delar av huset har utnyttjats kreativt. Allrummet har högt i tak och takbjälken som går genom rummet har prytts med glasprydnader i kulörta färger. För Peters del som är manusförfattare är huset den perfekta tillflyktsplatsen.

Ingela och Peter har kunnat göra fritidshuset till sitt alldeles egna. Trots att de valde ett redan färdigritat hus. Med möjligheten att välja stil och göra individuella ändringar i huset blev det precis som om de fått det ritat bara för dem.

Processen blev bara mycket enklare, eftersom Sommarnöjen tog över hela projektet. Istället kunde Ingela och Peter njuta av att delta så mycket som de själva ville, innan de flydde staden på sin första hemmasemester. Läs mer om fritidshus här.

Publicerad: 2020-03-13


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress