Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Art & Design Biennale 2022

Utställningen House by an Architect äger rum sommaren 2022 på den omtalade Fiskars Village Art & Design Biennale i Finland. Åtta arkitekter och designers har valts ut för att utforma var sitt hus. Vid sidan av sju individuella och platsbyggda skapelser står ett hus som skiljer sig åt. Vårt hus är det enda huset som tillverkas löpande och går att beställa nyckelfärdigt till hela Norden.

Alla hus på Biennalen ska vara byggda på ett hållbart sätt och ha förnybar solenergi från solpaneler. De får vara max 30 kvm stora och byggda helt i trä. Dagtid kommer husen användas för konstutställningar och på kvällar och nätter är de öppna för både besök och övernattningar. Efter Biennalen säljs husen och fortsätter sina liv hos nya ägare.

Sommarnöjens hus på Fiskars Biennalen

Huset som visas på Fiskars Biennalen är ett av Sommarnöjens mest populära – ett komplett Attefallshus med tidlös arkitektur och interiörstil Lugn. Fasaden och faltaket i kärnfuru är behandlade med grön tjärfärg från Auson. I huset finns ett socialt allrum med kök, ett sovrum, badrum och extra sovplatser på loftet.

Fiskars Village Art & Design Biennale

Oväntade möten och nya koncept var målet när den designintresserade företagsledaren, Kari Korkman grundade festivalen Helsinki Design week 2005. Festivalen blev en succé och 2019 grundade Korkman även Fiskars Village Art & Design Biennale. Fiskars Village Art & Design Biennale bjuder på en mötesplats för aktuella frågor samt nytt och överraskande tänk inom samtidskonst, formgivning och arkitektur. Genom en serie utställningar bjuder Biennalen in konstnärer, formgivare, arkitekter samt publik och uppmuntrar till öppen diskussion.

Det ökade behovet av små fritidshus är utgångspunkten för en av satsningarna på årets Biennale – utställningen House by an architect där vi kommer att delta med ett hus. Utöver husutställningen så kommer det att finnas två andra huvudutställningar på årets Biennal. Den ena kallas Knots & Knits och tar avstamp i designforskningsprojektet U-joints om knutar och stickningar. Den andra utställning heter Hidden – sinnenas former och ordnas av konstnärskooperativet Onoma. Den tar sig an multisensoriska sinnesupplevelser genom konstens, formgivningens och hantverkets medel.

Vi är mycket glada och stolta att vara en del av denna fantastiska Biennal!

Fiskars Village Art & Design Biennale >

 

Vill du få fler nyheter från Sommarnöjen?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev >

Publicerad: 2022-02-16


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress