Modulhus

Funderar du på att bygga ett modulhus? Sommarnöjen uppför vackra modulhus för stadsbor som vill vara på landet. Alla hus är skapade med naturen i åtanke. De har enkla former och material som lever länge.

Med vårt sätt att bygga fritidshus, fjällhus och Attefallshus som färdiga modulhus blir byggtiden kort. Vi tillverkar ditt hus i perfekta förutsättningar inomhus och lyfter det på plats på din tomt. Det är skonsamt mot naturen och snällt mot plånboken.

Du kan luta dig tillbaka

Hos oss får du en projektledare som tar sig an ditt projekt från första skisser fram till inflyttning. Själv behöver du inte göra någonting alls, om du inte vill.

Projektledaren ordnar så att våra arkitekter anpassar ditt modulhus enligt dina önskemål och sköter bygglovsprocessen och andra formaliteter med kommunen.

När ditt bygglov är klart tar vi fram alla tekniska handlingar för ditt hus. Sedan bygger vi det färdigt inomhus i vår fabrik. Vi tar ansvar för kvaliteten i alla detaljer, ned till minsta handdukskrok. Ditt hus blir som du har beställt det redan innan det lämnar fabriken och vi kontrollerar noga att det är perfekt.

Vi förpackar, transporterar och lyfter modulerna till den plats du har valt. Mindre hus kommer helt färdiga, större hus i några moduler som vi monterar ihop. Om du önskade så har vi redan förberett grunden och kopplar sedan in el, vatten och avlopp så du bara kan flytta in. Inget arbete återstår, inget tillkommer.

Med vårt sätt att bygga modulhus slipper du lång byggprocess och skonar tomten från slitage. Modulerna lyfts ner uppifrån och natur och växlighet bevaras. Skulle dina planer ändras i framtiden kan du ta med dig huset och flytta med det.

Du vet vad du får

Vi kan leverera färdiga modulhus på överenskommen tid året runt eftersom vi bygger dem inomhus i kontrollerade former.  I vår fabrik finns varken regn eller väta. Hantverkarna kan arbeta effektivt och kvalitetskontrollen är minutiös.

Vår byggmetod är skapad för tillverkning av högsta kvalitet, i lagom skala. Eftersom vi gör färdiga volymmoduler istället för element slipper vi de begränsningar som vanliga prefabhus har. Du slipper skarvar, lister och täckskivor.

Ditt hus bärs upp av en styv stålram som stöder trästommen. Den starka konstruktionen gör att huset kan lyftas på plats färdigt, med inredning, kök och badrum. Vi isolerar med ekologisk återvunnen fiber, även i innerväggarna. I taket är det öppet till nock. På golvet ligger massiva tiljor. Under huset skyddar förzinkad stålplåt mot fukt och skadedjur.

Under hela tillverkningen förvarar vi materialet och produkterna som ingår i ditt hus varmt. Allt arbete sker i skyddad miljö. Varje arbetsmoment kontrolleras vid två tillfällen och godkänns av två medarbetare. Det ger en kvalitet på en annan nivå än hus där delar av arbetet utförs på plats, av olika entreprenörer.

Hus som tål livet på landet

Hus på landet får sin beskärda del av väder och vind. Det är långt till hantverkare när huset behöver underhållas ­och inget förblir nytt i all evighet. Därför bygger vi i rejäla dimensioner och använder beprövade produkter. Allt för att ditt hus ska fungera felfritt från första dagen, och många år framåt. Golv ska tålas att slipas, snickerier oljas och fasader behandlas, om och om igen. Väljer man bra material håller huset längre. Det är inte svårare än så.