Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Panorama över sjön

Rikard och Julias husprojekt satte igång redan 2015. Det var innan Sommarnöjen var klara med huskollektionen Sommar. Det fanns bara skisser tillgängliga, vilket först gjorde dem osäkra. Möjligheterna att påverka husets utformning var å andra sidan stora. De bestämde sig för att satsa.
Satsningen ledde till ett modernt fritidshus på 90 kvadratmeter i en idyllisk skogsglänta på Värmdö. Huset har ett slankt pulpettak med takutsprång och ett 12 meter långt glasparti från golv till tak. Från början önskade de ett bredare hus, men kommunen invände med hänvisning till att det blev för nära tomtgränsen. En lätt vridning på huset behöll ändå utsikten över sjön.
Huset fick tre kompakta sovrum. De placerades tillsammans med badrummet i husets bakre del, med skogen tätt bakom. Garderoberna ritades om och integrerades i sovrummen. Att göra ändringarna var enkelt och nu passar husets planlösning familjen ännu bättre.
”Vi visste vad allt kostade, enda ned till minsta handdukskrok”, berättar Rikard. ”Det är bra för både köpare och säljare.”
Köket tillsammans med allrummet utgör främre halvan av huset. En enda lång, öppen yta med glaspartiet som ger känslan av ett rum som aldrig tar slut. En mysig eldstad placerades centralt.
Grundarbetet och alla tillstånd ordnade de på egen hand, men det tog mycket tid i anspråk. I efterhand hade de hellre valt totalentreprenad och låtit Sommarnöjen sköta allt.
När leveransdagen äntligen kom tog det inte lång tid innan deras nya fritidshus var redo att användas.
”Plötsligt stod huset där. På bara fem timmar!”
Nyckelfärdigt på riktigt.
Huset som Rikard och Julia valde heter Modern Sommar 90 och har planlösningen Hav.

Publicerad: 2019-04-24


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress