Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

Den kreativa ateljén

Solljuset tränger in genom husets fint spröjsade glasfront och träffar de gröna växterna. Det doftar av fuktig jord. Flikiga blad från Monstera blandas med palmlika Dracena och grenade fiolfikusar.

Vi befinner oss några få kilometer från centrala Stockholm men här härskar friden och tystnaden.

Det nya Attefallshuset känns som ett orangeri och är ett välbehövt tillskott till familjens vackra huvudbyggnad. Uttrycket är ännu öppnare grundmodellen av Sommar 25. Familjen lade till ytterligare glasytor för att få utrymmet att kännas större.

”Små hus kan bli mycket som en låda annars”, säger Lukas.

Huset står i norrläge och glasfronten är ett sätt att fånga in så mycket ljus som möjligt. Det är viktigt för Lukas, som behöver bra med ljus när han arbetar. Attefallshuset är nämligen tänkt som en kontorsplats för Lukas som är ledarskapskonsult. Det fanns inte tillräckligt med utrymme i 20-talshuset för att kunna arbeta. Särskilt trångt blir det med små barn. Lösningen blev att bygga till ett separat kontor.

Även om behovet för det extra utrymmet var stort hade Lukas inte tid varken för att planera huset i detalj eller sköta ett bygge. Att ha Sommarnöjen som tog hand om hela projektet innebar att det kostade lite mer, men det avlastade familjen och gav dem en fungerande vardag.

Familjen valde ett hus med loft och badrum för att kunna erbjuda ett eget hus till vänner som kommer på besök. Däremot valde de bort kök då de föredrar att ha friheten att använda utrymmet på ett sätt som svarar till deras nuvarande behov och vänta med att installera kök till den dagen det faktiskt behövs. Allt är dock förberett för att ett kök ska kunna ställas dit, den dagen det blir aktuellt.

Det var också viktigt för dem att huset fick en estetik som passade ihop med huvudbyggnaden. Att ha en husleverantör med känsla för god smak blev en central del när de fattade sitt val.

”Sommarnöjen är en leverantör med känsla för det som är snyggt”, berättar Lukas.

Gårdsplanen runtom hemmakontoret har belagts med grus och lummiga xäxter har planterats. Träd sträcker sig upp mot himlen och växer skyddande runt huset. Det gröna går i ett, från de högsträckta träden, till de grönmålade husväggarna och de frodande växterna innanför glasfronten. Inne i den lummiga oasen finner Lukas ro till kreativt tänkande.

 

Läs mer om Modern 25.

Bilder från Tidningen Plaza Interiör. Fotograf Lennart Weibull. Stylist Lina Kjellvertz.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*