Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Allt på en begränsad yta

Ljusterö är en livlig ö och ett nav till många mindre öar i Stockholms norra skärgård. Men så fort bilen svänger av från den enda huvudvägen öppnar sig landskapet och blir förvånansvärt lugnt och lantligt. Åkermark breder ut sig på båda sidor.
Inte långt från havet ligger Maria och Anders nya fritidshus. På en gammal åker, bakom hagar med betande djur. Det är 50 kvm stort, som två Attefallshus i ett.
Från början ville Maria och Anders ha ännu mer yta. Det var viktigt för dem att både kunna erbjuda generöst med sovplats åt vänner och ge de växande barnen utrymme, men budgetmässigt gick det inte ihop. Utmaningen blev att förena behovet av utrymme med den möjliga ytan, utan att behöva kompromissa med stil och form.
Familjens kundanpassade Sommar 50 har två sovrum, loft, kök, badrum och ett allrum med kamin. Barnen delar sovrum, vilket familjen tycker är mysigt och hör till på ett lantställe. Loftet kan användas av gäster som sover över, eller för förvaring. För att sätta personlig prägel på inredningen har de valt en vacker sval ljusgrön kulör på snickerierna i kök och badrum och Anders har byggt ett gammaldags skafferi.
När vänner kommer på besök är det främst husets proportioner som får mycket beröm. Huset upplevs som harmoniskt både som helhet och i alla de små detaljerna.
Allrummets imponerande glaspartier drar också till sig många blickar.
”Det ser ut som en tavla när man tittar ut”, beskriver Maria.
Där ser familjen fram emot fler mysiga kvällar med kortlek och brädspel nära till hands.
Läs mer om Tidlös 50. 
Bilder från Tidningen Lantliv. Fotograf Lina Eidenberg Adamo. Stylist Isabelle Olander.

Publicerad: 2019-05-03


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress