Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Markarbeten

När man bygger på landet vill man ofta bevara naturen och skona växtligheten så långt det är möjligt.

Plintar är en beprövad grund som ger minimalt markavtryck. Den är dessutom skonsam mot plånboken och passar utmärkt även när marken är kuperad och bergig så att man slipper spränga.

Även om principen bakom plintgrund är enkel är det viktigt att den utförs korrekt.

Det ska göras en markbädd av singel/makadam och åldersbeständig folie. Plintarnas förankring ska väljas efter markförhållandena på platsen. Vi bistår markentreprenörer med ritningar och instruktioner för grundarbetet. Vid tjänsten Totalansvar ingår hela projektet inklusive markarbeten i vårt åtagande och garanti.

Plintgrund kostar i genomsnitt  1.500 – 2.500 kr kr per kvadratmeter byggyta. Grävning och dragning av el och VA kostar ca 1.500 kr per meter.

Undersidan av våra modulbyggda hus är täckt av zinkplåt och det saknas trä och annat organiskt material under huset. Det ger dessutom ett täckande skydd mot insekter.

Våra modulbyggda hus kommer färdiga från fabrik med inredning, kök och badrum helt klara. Det innebär att de har ett fullt isolerat bottenbjälklag som ställs ner på plintarna. Att använda en gjuten platta skulle innebära dubbla grunder, försämra ventilationen, göra större åverkan på marken och kosta betydligt mer.

I de fall våra huset utgör övre plan på en källare eller souterrängvåning gjuts dock grunden. Då byggs nedre plan på plats medan det modulbyggda huset lyfts på plats efteråt.

Våra platsbyggda hus utförs med den arkitektur och konstruktion som passar platsen och beställaren bäst. De allra flesta projekt är byggda med plintgrund då det är prioriterat att bevara det naturliga landskapet.

Hus med plintgrund förses ofta med altan i ett eller flera väderstreck och sidorna täcks med genomluftad kjol eller spaljé. Ibland bygger vi också trappor och gradänger som tar ut höjdskillnaderna mellan altan och marklinje.

Publicerad: 2022-04-22


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress