Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Levererar vi till dig?

Vi levererar modulbyggda hus över hela Sverige och numera även i våra nordiska grannländer.

Våra fritidshus och attefallshus lyfts på plats med en mobilkran

Våra modulbyggda hus byggs inomhus i vår fabrik och levereras till dig med all inredning helt klar. De mindre husen och en del modeller upp till 50 kvm levereras helt färdiga och lyfts ner på plats med en mobilkran. Större hus kommer som två till sex färdiginredda volymmoduler som vi monterar ihop på plats. Det gör att storleken och yttermåtten på modulerna – och möjligheterna att leverera dem – är olika för olika hus.

Vi tar ansvar för att våra hus kan levereras

Det första som sker när du har tecknat avtal med oss är att vi – med hjälp av våra lokala transportpartners – undersöker och bekräftar att huset du har valt kan transporteras och lyftas till den plats du önskar. Ofta går detta snabbt men är vägen smal, lyftet långt eller sjötransport krävs kan det behövas en del arbete för oss. Skulle det visa sig att leverans inte är möjlig betalar du inget och avtalet hävs.

Hur långa lyft är möjligt?

Grundregeln för att kunna leverera modulbyggda hus är att avståndet mellan din önskade byggplats och den plats där en mobilkran kan lyfta från är 50 meter eller mindre. Detta avstånd är det möjligt att lyfta mindre moduler på 15 kvm. Moduler på 20-30 kvm kan oftast lyftas 25-30 meter medan moduler på 40-50 kvm kan lyftas 15-20 meter.

Vägen fram till huset

För att en mobilkran ska kunna komma fram till lyftplatsen krävs en väg som är 310 cm bred. Om vägen är över 250 cm bred kan huset lastas om till en kranbil som kräver mindre bredd men endast kan lyfta 10-15 meter, beroende på modulstorlek. Oavsett typ av kran, för att modulen ska komma fram krävs en fri transportbredd över vägen som klarar bredden av det valda husets moduler.

Leverans med sjötransport

Till sjötomter går det att transportera modulerna med en arbetsbåt som också tar med en lämplig mobilkran. Även då går det att lyfta upp till 50 meter från den båtburna kranens centrum på båten till byggplatsen.

Kan man anpassa modulerna?

Om vägen till tomten är för smal eller om lyftavståndet är långt för det valda husets moduler kan det ändå gå att leverera ett modulhus. Vi anpassar då husets konstruktion och bygger det i mindre och fler moduler än standard. I vår prislista framgår kostnad för montering om ett hus levereras i fler moduler än standard.

Kontakta oss gärna för en första bedömning om det är möjligt att leverera ett färdigt hus till dig. Det vi behöver veta är adressen till dig, var på tomten du önskar placera huset och helst vilket hus du främst är intresserad av.

Publicerad: 2022-07-02


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress