Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Leveranstid

Vi tillverkar våra modulbyggda hus inomhus i vår fabrik året om. I genomsnitt behöver vi 8-10 månader från färdigt bygglov till färdigt hus.  De mindre husen levereras oftast helt klara medan de större monteras ihop på plats vilket tar högst en eller två veckor.

Produktionstiden varierar över året och vi anger den i ditt avtal. Den totala tiden från du tecknar avtal med oss till inflyttning beror på några faktorer.

Om det är ett individuellt utformat hus ska våra arkitekter rita det, stämma av det med dig och revidera ritningarna. Beroende på hur omfattande projektet är kan denna process ta från ett par veckor till ett par månader.

När huset är ritat tas bygglovshandlingar fram och skickas till kommunen. Kommunen ska ge bygglov inom tio veckor från att de tagit emot handlingarna. Tiden varierar dock mellan kommuner och tidpunkter – ibland går det snabbare och ibland tar det längre tid.

När bygglovet har kommit ansöks om startbesked och därefter är allt klart för att kunna tillverka huset. Vi tar sedan fram konstruktionshandlingar för just ditt hus där alla detaljer som kök, snickerier, förvaring, eldragning och VA är exakt definierat.

Medan huset tillverkas i fabriken görs markarbetet hos dig. När husets volymmoduler är tillverkade transporterar vi dem till dig, lyfter dem på plats och monterar ihop dem till ett färdigt hus. Kommer ditt hus i en enda volym behöver det inte monteras.

När huset är färdigt ska den lokala entreprenören som har dragit fram el och VA koppla på huset. Det tar vanligen några timmar. När arbetet är klart kan du låta slutbesiktning av huset ske för att säkerställa att allt fungerar som det ska och få huset godkänt.

Innan du flyttar in ska det ske ett slutsamråd med kommunen och din kontrollansvarige. Därefter utfärdar kommunen ett slutbesked och livet i det nya hemmet kan börja.

Eftersom den totala projekttiden är beroende av kommunens aktuella handläggningstid och tillgängligheten hos din besiktningsman och kontrollansvarige går det inte att i förväg garantera inflyttningsdag. Vi kan däremot ge dig tydlig tid för när huset är klart från att det kan börja byggas. I de flesta fall är det realistiskt att räkna med 2 månader från avtal till färdig bygglovsansökan och 1-2 månader från färdigt hus till inflyttning.

Publicerad: 2022-06-01


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress