Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Bygga individuellt hus

Vi kan forma ditt fritidshus helt efter dina önskemål. På alla grundmodeller kan vi justera planlösning, fönstersättning och andra detaljer. Det går också att få ett individuellt utformat och måttbeställt hus helt efter dina tankar. Våra arkitekter hjälper dig gärna att förverkliga ditt eget hus.

När vi skapar individuella lösningar utgår vi från lantstället som helhet istället för det enskilda huset. Vår uppgift är att hjälpa vår kund att utforma hus och utemiljö som fungerar på den specifika platsen. Därför tittar vi på flera faktorer innan vi börjar rita:

  • Juridik – vilken byggyta och utformning som går att få igenom med kommunen.
  • Teknik – vad som kommer att fungera utifrån tomtens tillgänglighet, topografi och klimat.
  • Funktion – vilka praktiska krav som huset och utemiljön ska uppfylla.
  • Känsla – hur lantstället ska upplevas.
  • Ekonomi – vad projektet får kosta totalt.

Vi hjälper dig att prioritera mellan olika önskemål och tar fram ett förslag som rymmer så mycket som möjligt av det du önskar inom de ramar du själv och byggplatsen sätter.

Det viktigaste delen i planeringen av ditt nya fritidshus handlar om placering och grundläggande planlösning. Vi studerar naturen och topografin, utsikten och insynen, hur solen rör sig och varifrån vinden kommer. Vi tittar på vinkling, utbredning och orientering av huset eller husen, de sociala ytorna och uteplatserna.

Processen till individuellt hus

Om du redan har en tydlig bild av utformningen av ditt individuella hus kan vi ta fram en offert med fast pris redan när vi har träffats och gått igenom dina tankar. Om din tomt eller dina önskemål däremot kräver ett att vi skapar ett helt nytt hus är det första steget en förstudie med en av våra arkitekter. Vi arbetar då utifrån de ramar du ger oss men i övrigt förutsättningslöst.

När vi har gått igenom dina önskemål, undersökt tomten på plats och skissat på olika alternativ tar vi fram förslag på placering och planskisser för hus och uteplatser. Vi går igenom våra tankar med dig och reviderar skisserna efter våra samtal. Som resultat får du är en väl grundad skiss som kan vidareutvecklas till ett färdigt hus – liksom en offert på vad det kommer att kosta att få det unika huset levererat nyckelfärdigt till dig.

Önskar du gå vidare skriver vi avtal, sköter bygglovsprocessen och bygger huset åt dig. Ett individuellt arkitektritat hus – men lika enkelt och tryggt som ett standardhus.

Publicerad: 2021-12-04


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress