Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Anpassa planlösning efter tomt

Ett vackert lantställe har byggnader som anpassar sig till tomten, inte tvärtom. Det viktigaste delen i planeringen av ditt nya hus handlar därför om placering och den grundläggande planlösningen. Det handlar om vinkling, utbredning och orientering av huset, de sociala ytorna och uteplatserna. Speciellt eftersom fritidshus, till skillnad från villor, sällan byggs på en platt och kvadratisk tomt med framsida och baksida.

Det är just här som Sommarnöjen är specialister. Vi vet hur man skapar lantställen där husen utnyttjar tomtens kvaliteter fullt ut.

Vilken planlösning passar bäst på min tomt?

För att göra det lättare att finna hus som passar din tomt finns alla våra fritidshus med flera planlösningar, var och en utformad för en viss typ av byggplats. De olika alternativen – Hav, Sjö, Äng, Berg och Glänta – har alla olika form, placering av sociala rum och kontakt med uteplatser. Se bilder ovan vilken planlösning som passar vilken tomt.

På liknande sätt finns våra fjällhus med olika placering av panoramafönster och utgångar – Frontvy, Flankvy och Ryggvy. Det gör att ditt hus passar din tomt, oavsett läge och utsikt.

Våra Attefallshus finns med många val av funktioner och planlösningar så att du finner den som fungerar bäst för dig.

Anpassa ditt hus efter naturen

Vi kan hjälpa dig att identifiera vad du behöver i ditt nya hus och prioritera mellan önskemålen inom din budget. Dessutom hjälper vi dig att forma huset efter tomten. Då tittar vi på naturen och topografin, utsikten och insynen, hur solen rör sig och varifrån vinden kommer.

Tillsammans finner vi en lösning som du kan leva med länge. Ibland fungerar det alldeles perfekt med en planlösning från någon av våra grundmodeller. Annars justerar vi planen och placeringen av dörrar och fönster så att huset möter dina behov och tomtens krav. Oavsett om din tomt är brant, bergig eller smal, om utsikt och solen är i motsatta riktningar eller om detaljplaner begränsar yttermåtten.

Genom våra många planlösningar och våra arkitekters kompetens att anpassa dem levererar vi mycket mer än hus – vi skapar fungerade lantställen.

Börja med att välja vilken arkitekturstil och storlek som passar dig så hittar du olika planlösningar under respektive modell.

Se alla våra fritidhus här >

Se alla våra Attefallshus här >

Publicerad: 2022-08-01


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress