Friggebod med loft

Söker du ett bygglovsbefriat hus med loft? Sommarnöjen har Sveriges största sortiment av friggebodar och kompakta hus med loft. Vi bygger ditt hus nyckelfärdigt av finaste naturmaterial för användning året om. I många år framåt.

Friggebodar får ha en totalhöjd från medelmarknivå på högst 300 cm, vilket gör att den inre takhöjden till nock blir för låg för att få in bra loft. Däremot kan du utnyttja Attefallsreglerna och bygga två 400 cm höga friggebodar med loft! Eller ett hus på 30 kvm med ett loft eller dubbla loft.
Vi skapade Sveriges första sortiment av arkitektritade friggebodar på 15 kvm 2008 och Sveriges första Attefallshus 2014.

I dag har vi ett brett sortiment av kompakta hus med loft, som alltid levereras nyckelfärdiga. För oss betyder detta att du får ditt hus helt färdigt, utan att behöva göra några tillägg. Rejäl isolering, massivt trä, fina naturmaterial och genomtänkta detaljer är standard hos oss.

Friggebod med loft som standard

Alla våra hus på 30 kvm med sadeltak har loft som standard. De finns i stilrent tidlöst utförande och i mer romantiskt klassiskt. Våra moderna hus med pulpettak finns både med loft och i lägre versioner utan loft.
Våra loft har fin träinredning, fallskydd och integrerad belysning. I en del modeller kan du välja till ett extra stort loft och i andra kan du addera ett andra sovloft. Komplementbostadshuset Smal med sovrum (tidlöst, klassiskt och modernt) kan fungera som komplett bostad med sex sovplatser – dubbelsäng i det avskilda sovrummet och dubbelmadrasser på två separata loft.

Komplett inredda friggebodar med loft

Våra kompletta hus med kök och badrum fungerar utmärkt för boende året om. Om du föredrar att använda ditt hus som gästhus, bastuhus eller hemmakontor har vi flera smarta modeller att välja mellan.

Vi bygger med Totalansvar

Med vår tjänst Totalansvar behöver du inte göra någonting alls själv. Vi sköter kontakterna med kommunen, handlar upp och samordnar grundarbete och anslutningar av el och VA samt tar 10 års ansvar för hela projektet.

Kvalitet i minsta detalj

Väljer du en friggebod från Sommarnöjen kan du känna dig trygg med att både funktion, form och byggkvalitet håller hög standard. Vårt utvecklingsteam med fem arkitekter och inredare ser över och förfinar våra hus varje år. Golvtiljor, skjutglaspartier, kökssnickerier, badrumsbeslag och alla andra detaljer utvärderas och förbättras. Det hus vi lämnar ifrån oss ska alltid vara det allra bästa vi kan tillverka.

Färdig friggebod direkt till din tomt

Vi bygger våra friggebodar helt färdiga inomhus i vår egen fabrik. Det ger oss full kontroll på tillverkningsprocessen med stomme, finsnickerier, el och VA. Vi tar huset till din tomt och lyfter det på plats med en kran. Det ger minimal åverkan på naturen och gör att du kan flytta in direkt.