Stilsäkert lantställe i Roslagen

Strax norr om Norrtälje, på Björkö närmare bestämt, har familjen Alemdar format sitt alldeles egna sommarnöje. På Björkö är naturen alltid närvarande. Uråldriga tallar, blåbärsris vid husknuten och en stig över ängen ner till havet.

Att hitta den perfekta tomten var en utmaning och Elin och Kamran letade vitt och brett under flera år. Ju fler tomter de besökte desto mer visste de vad de inte ville ha – och desto högre blev kraven. Max två timmar från hemmet söder om Stockholm, möjlighet till bad i närheten och vyer att vila blicken på stod allra högst på önskelistan.

Se nästa tillfälle att besöka detta hus!

Tidlös Sommar 90. Fasad behandlad i tjärvitriol.

Hemma hos Elin Alemdar

Elin Alemdar är designer och grundare av modemärket Stylein. På Björkö utanför Norrtälje, har familjen Alemdar format sitt alldeles egna sommarnöje.

När Kamran drog med Elin till tomten på Björkö var hon skeptisk:

– Det var bara ett berg! Med massa träd och brunslaskig snö. Dessutom fanns varken el, vatten eller avlopp.

Men ganska snabbt upptäckte de tomtens potential. De stora tallarna gav en känsla av att stå ensam mitt i skogen samtidigt som berget gav vyn de längtat efter. Uppe på berget fanns utsikt över en snöklädd äng och vattnet på andra sidan ängen.

 

Se film från Alemdars hus

Vackra vyer var ett av ledorden när paret letade efter tomt.

När vi besöker familjen i deras hus finns ingen ström. Kylskåpet är ljummet och glassen har smält i frysen. Suck, stön, ringa elektriker och felsöka. Sån tur är kan grannen hjälpa till – det visar sig att jordfelsbrytaren slagit ut på grund av ett häftigt åskoväder i veckan.

 – Sånt händer ju och man måste helt enkelt bli bra på att skapa kreativa lösningar för allt möjligt. För oss blev ett nyckelfärdigt hus som passar oss i smaken det ultimata valet!

Stort allrum som går att öppna upp mot skogen utanför.

Husvalet föll på Tidlös Sommar 90 med planlösning Sjö och interiörstil Lugn. Halva huset består av ett stort socialt allrum med utsikt i tre väderstreck. Här finns även köket med en stor köksö. Elin har valt en individuell kulör på köksluckor och kompositsten från Silestone både som bänkskiva och ovansidan av köksön.

Andra halvan av huset består av tre sovrum, badrum och stegen upp till loftet. I Elin och Kamrans sovrum har främre innerväggen tagits bort för att maximera utsikten från sängen.

Det stora glaspartierna gör att naturen alltid känns nära. Jag älskar att kunna titta rakt ut i en skog.

Badrummet är lyxigt, även här individuella val, som granitkeramiken Norrvange Ivory från Bricmate på väggar och golv. Badrummets färger går ton i ton med köket vilken skapar en lugn enhet.

Individuell kulör på köksluckor som matchar kompositstenen från Silestone.

Elin är designer och grundare av modemärket Stylein, vars klädkollektioner kännetecknas av rena linjer och fina material. Hennes känsla för avskalad design återspeglas i inredningen.

– Visionen med vårt lantställe var att skala bort och skapa en kontrast till vardagen där man reser och jobbar och är med massa människor. Jag har längtat efter att få vara helt privat och avskild.

– Vår tankeverksamhet i sommar har begränsats till vad vi ska laga för mat eller var vi ska åka på utflykt. Det låter som en klyscha men barnen har lärt mig spela vändtia. Det har vi aldrig gjort tillsammans tidigare!

En plats för avkoppling och vila.

Tidlös Sommar 90

Familjen Alemdar har valt Tidlös Sommar 90 med planlösning Sjö. Fasaden är behandlad med Tjärvitriol med tak i klassisk plåt. För att optimera ytorna har vi ersatt Tidlös Sommar 90 med Tidlös Sommar 100 i vår nya kollektion.

 

Läs mer om Tidlös Sommar 100

Tidlös Sommar 100

Planlösning Sjö

Denna planlösning ger en privat del placerad bredvid den sociala delen. Vilket ger utsikt genom kortsida och båda långsidorna. På så sätt kan familjen åt ena hållet blicka mot äng och hav och åt andra befinna sig mitt inne i den vackra tallskogen. Familjen Alemdar har valt att sätta in ett extra stort fönster i master bedroom.

Planlösning Tidlös Sommar 90

    VILL DU VETA MER ELLER BOKA ETT MÖTE?

    Ställ en fråga eller lämna dina uppgifter så tar vi kontakt med dig.


      Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

      Få inspiration, nyheter och kommande husvisningar direkt i inkorgen.