Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Priser och specifikationer

Våra priser inkluderar alltid ett nyckelfärdigt monterat och vinterisolerat hus i naturmaterial. Priserna inkluderar komplett målning utvändigt och invändigt samt generösa skjutglaspartier eller pardörrar i massivt trä med treskikts härdat isolerglas.

Alla våra hus har massiva trägolv behandlade med hårdvaxolja och snickeribyggda kök i Sommarnöjens design med integrerade vitvaror från Electrolux. Badrum med golvvärme, naturlig stenklinker, vägghängd wc, utvalt porslin och dolda anslutningar ingår i priset samt invändig el och VA.

Sommarnöjen prislista

Fasta priser med specifikationer och leveransvillkor på våra grundmodeller finner du i våra tre prislistor:

Fritidshus >   Fjällhus >  Attefallshus och bodar >

Totalkostnad för att bygga ett nytt hus

Det som tillkommer i din totalkostnad är sådant som är beroende av din tomt – var den ligger och hur den ser ut. Det gäller frakt (trailertransport och kranlyft) och mark (grund och anslutningar).

När vi vet leveransadressen till dig kan vi ge dig ett fast pris på trailertransporten. Den inkluderar då trailer från vår fabrik till dig, inklusive transporttillstånd, följebil och eventuella färjor.

Kostnaden att lyfta huset på plats med kran är beroende av hur långt huset behöver lyftas från vägen och storleken på kran som behövs till det hus du har valt. Ett genomsnittligt lyft av våra hus kostar runt 50.000 kr medan mer avancerade lyft där huset behöver lastas om till mindre bilar kostar mer. Om enda sättet att leverera huset är med båt kostar en sjöentreprenad och båtburen kran från 200.000 kr och uppåt.

Vi har nära kontakter med både kran- och sjöentreprenörer och hanterar dessa tjänster åt dig så att det blir rätt och så enkelt som möjligt.

Vad kostar en husgrund att bygga?

Plintgrund kostar i genomsnitt 1.500 – 2.500 kr per kvadratmeter byggyta. Denna kostnad beror på hur det ser ut under marken och hur mycket massor som behöver grävas ut och fraktas bort. Grävning och dragning av el och VA kostar ca 1.500 kr per meter medan inkopplingen när huset har levererats ofta färdigställs på en dag.

För att du ska få en kostnad som gäller det hus du önskar på den plats du önskar behöver en kranentreprenör och en markentreprenör besöka dig och göra en kalkyl. När du har fått en offert på hus och är intresserad av att gå vidare hjälper vi dig vidare med detta.

Det enklaste sättet att bygga ett nytt fritidshus

Väljer du att köpa ditt hus med tjänsten Totalansvar tar vi hand om upphandling av markarbeten – grund och anslutningar – och tar 10 års ansvar också för entreprenörernas arbeten. Om du föredrar att själv handla upp dessa tjänster hjälper vi ändå entreprenörerna med ritningar och tekniska underlag.

Publicerad: 2022-07-03

Prisexempel våra hus


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress