Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK
Husprojekt på öar

Husprojekt på öar

Ett svart skärgårdshus på 130 kvadratmeter på Husarö i Stockholms skärgård blev Sommarnöjens första projekt. Sedan dess har vi ritat och byggt sommarhus av alla de slag vid kuster, i skärgårdar och på väglösa öar.

Ända sedan starten har vi drivit projekt vid en stor del av Sveriges kuster. Idag står Sommarnöjens hus över hela landet. Vi har byggt fritidshus på stora öar liksom på ensliga kobbar i ytterskärgården. På öar med och utan fast förbindelse och på de mest svåråtkomliga tomter. Vi har använt arbetsbåtar, pråmar, helikoptrar, fyrhjulingar och handkraft för att få våra hus på plats.

Vi sköter helheten

Resultatet har blivit lantställen i samklang med naturen. Ofta har vi hållit i hela projekt och hjälpt våra beställare med bygglov och strandskyddsdispens, brunn eller avsaltningsanläggning, trekammarbrunn eller reningsverk, altaner och bryggor. I mindre projekt kompletterar vi befintliga hus med gästhus, bastuhus eller sjöbodar.

Rejäl konstruktion

Lantställen byggs för generationer och utsätts för väder, vind och slitage av familj och vänner. Samtidigt är det ofta långt till hantverkare och krångligt att få saker lagade eller utbytta. Därför bygger vi våra hus i lite rejälare material än de flesta andra hus. Dimensionerna är kraftiga och träytorna är massiva så att de tål att slipas många gånger. Konstruktionerna är beprövande och all inredning – som vitvaror och badrumsporslin – håller hög klass. Inte för att det är lyxigt, utan för att de ger ett bekymmersfritt ägande.

Logistik

Att bygga kvalitetshus i skärgården med fasta leveransdatum och priser kräver lång erfarenhet, god planering och fungerande logistik. Vi har ett brett kontaktnät när det gäller transporter och kunskap att finna rätt samarbetspartners på platser där vi ännu inte arbetat.

Platsbyggt eller modulbyggt

Vi kan bygga våra arkitektritade platsbyggda hus på alla slags öar. Med vår byggmetod och våra flexibla hantverkare blir huset endast måttlig dyrare än på fastlandet. Den enda kostnad som tillkommer är transporten av material till ön.

På tomter som ligger nära en väg på ön kan vi också leverera våra prisvärda modulbyggda hus, Sommar. Då tar vi färdiga husmoduler till ön med en arbetsbåt, transporterar dem vidare med lastbil och lyfter dem på plats med en mobilkran som vi också tar med båten. Vi kan också leverera modulhus till öar utan väg till tomten om tomten kan nås från sjön. Då lägger arbetsbåten till vid stranden och lyfter direkt till önskad plats.

Våra modulhus kan lyftas runt 30 meter och vi kan också anpassa husen till mindre moduler så att de kan lyftas upp till 50 meter från väg eller båt. Totalkostnaden från sjöleverans är beroende av var ön ligger och hur långt huset ska lyftas. Oftast betyder det en god besparing jämfört med att bygga motsvarande hus på plats.

Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*