Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Vill du växa med oss?

För att möta en kraftig ökning i efterfrågan och behålla kvalitet och service till våra kunder söker vi nu två stjärnor – en Leveransansvarig projektledare och en Arkitekt.

Sommarnöjen startades år 2008 och vi arbetar i samverkan med några av landets främsta arkitektkontor. Vi brinner för att ge våra kunder vackra lantställen och smarta komplementhus. Våra hus publiceras regelbundet i svensk och internationell press.  Vår flexibla organisation ansvarar för arkitektur, inköp, leverans, marknad och utveckling. Våra medarbetare samarbetar med utvalda arkitektkontor, tillverkare, leverantörer och ett växande nätverk av entreprenörer över hela Sverige.

Arbetsmiljön hos oss innebär högt tempo och ingen dag är den andra lik. Kraven på eget ansvar och omdöme samt vilja och förmåga att ge service är höga. Båda tjänsterna är på heltid och fast lön utgår. Vi är ett partnerägt företag där medarbetare efter ett års anställning kan erbjudas möjlighet till delägarskap. Känner du dig träffad? Skicka din intresseanmälan till Josefine Rudenstam på josefin@sommarnojen.se. Varmt välkommen!

Leveransansvarig projektledare

Som Leveransansvarig projektledare ingår du i ett engagerat team där du blir ansvarig för att de hus som vi producerar färdiga inomhus i våra fabriker kommer på plats till våra kunder. Varje kundprojekt omfattar vanligen 6-12 månader med arkitektarbete, bygglov, markarbeten, husproduktion, transport, anslutningar och besiktning. Du samordnar dessa processer, koordinerar människor, sköter logistik och håller koll på kostnader eftersom vi är måna om våra kunders pengar. Basen i ditt arbete blir vårt kontor i centrala Stockholm. Du får dock vara beredd till resor till kunder över hela Sverige samt till tillverkare och leverantörer. Arbetet sker i huvudsak på kontorstid men eftersom våra kunder är privatpersoner och leveranserna kan ske på andra tider förekommer arbete på kvällar och helger.

Ansvarsområde

Ditt huvudansvar blir att, i samarbete med våra arkitekter och vår byggansvarige, säkerställa att våra kunder får leveranser av hög kvalitet och i utlovad tid.

I detta ingår följande uppgifter:

 • Granska att alla hus som produceras i våra fabriker överensstämmer med handlingar och specifikationer.
 • Upphandla, förhandla med, samordna och kontrollera markentreprenörer, transportörer, kranuthyrare, hantverkare och andra specialister som krävs i en leverans.
 • Ansvara för kundrelationer före, under och efter leveranser vilket innebär täta kontakter och uppföljningar med våra beställare.
 • Bistå vid besiktningar av våra hus och följa upp avslutade leveranser för att säkerställa att vi håller högsta kvalitet inom vårt segment.
 • Utvärdera, upprätthålla och vidareutveckla vårt nätverk av leverantörer och lokala samarbetspartners.

Erfarenheter och krav

 • God erfarenhet av projektledning och samordning, i första hand från husbyggnad eller liknande bransch.
 • Kunskaper om ett eller flera av följande områden: markentreprenad, transport/kranlyft, el- och VVS-installation.
 • Handlingsorienterad personlighet med förmåga att ta egna initiativ, lösa problem och fatta beslut
 • Mycket god förmåga att organisera och strukturera sitt arbete.
 • Mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
 • Driven inställning med vilja att förbättra företaget och kunna hantera hög arbetsbelastning.

Arkitekt

Som arkitekt hos oss ingår du i ett team som tillsammans ansvarar för den funktionella och estetiska utvecklingen av våra lantställen och komplementhus. Grunden i ditt arbete är att för varje projekt – utifrån någon av våra huskollektioner och projektets budget – finna lösningar på beställarens önskemål och byggplatsens förutsättningar.  Arbetet sker i en kreativ miljö med nära samverkan med kollegor. Din bas blir vårt kontor i centrala Stockholm. Ibland besöker du kunder runt om i Sverige, analyserar byggplatser och sätter ut hus. Arbetet sker i huvudsak på kontorstid men kundmöten på kvällar och helger förekommer, liksom deltagande på mässor och andra events.

Ansvarsområde

Ditt huvudansvar blir att, i samarbete med vårt övriga team, säkerställa att våra hus håller god arkitektonisk nivå och motsvarar våra kunders höga förväntningar.

I detta ingår följande uppgifter:

 • Samverka med våra beställare så att de kan konkretisera sina önskemål och behov och göra kloka prioriteringar och val.
 • Skapa kundanpassade lantställen och sommarhus, inklusive utformning av skräddarsydda kök, snickerier och utemiljöer.
 • Ta fram bygglovshandlingar och på ett effektivt sätt sköta kontakter med handläggare inom bygglov, miljö & hälsa och strandskydd.
 • Ta fram underlag och beställningar till våra tillverkare och stämma av konstruktionsritningar mot arkitektritningar och annat underlag.
 • Bistå i vidareutvecklingen av våra hus genom att söka nya och bättre lösningar, material och leverantörer.

Erfarenheter och krav

 • Utbildad arkitekt med erfarenhet att arbeta med privata hem, gärna fritidshus.
 • God erfarenhet av de dataprogram som krävs för att upprätta exteriör- och inredningsritningar samt visualiseringar.
 • Vi arbetar med ArchiCAD som huvudsaklig programvara så erfarenhet av detta är ett plus.
 • God kunskap om bygglovsprocesser och detaljprojektering.
 • Mycket god förmåga att organisera och strukturera sitt arbete.
 • Mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
 • Driven inställning med vilja att förbättra företaget och kunna hantera hög arbetsbelastning.

Publicerad: 2015-07-09


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress