Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Sommarnöjens årskrönika 2018

2018 började trevande. Efter år av tillväxt blev bostadsmarknaden plötsligt osäker samtidigt som amorteringskraven introducerades. För oss innebar det oväntade lugnet mer tid att investera i utveckling av vårt företag.

Under våren visade vi 13 nya modeller av fritidshus och 10 nya Attefallshus. Vi introducerade fem nya husformer anpassade efter olika tomters natur och topografi. Vi skapade tre genomtänkta inredningsstilar – Lugn, Ren och Rå. Vårt första hus med Rå inredning fick stort genomslag på Hem- och villamässan och fick många att välja detta alternativ i sina hya hus.

Trots den försiktiga starten utvecklades 2018 till Sommarnöjens i särklass bästa år någonsin. Försäljningen har nått en ny rekordnivå. Vi har sålt vårt första projekt med hus och tomt tillsammans. Vårt första stora permanenthus är i produktion med leverans till mars. Våra första hus till Norge är beställda. Vi har välkomnat fler danska kunder. Och vi har skapat en serie intelligenta Attefallshus för en bostadsutvecklare.

Trots all utveckling är vår drivkraft fortfarande att bygga de vackraste och mest miljövänliga fritidshusen i Sverige.

Inför 2019 är våra hus förbättrade på över 60 punkter, synliga och osynliga. Vi justerar upphängningen av våra fönster och dörrar så att de livar exakt med fasaden. Vi ritar om fönsterkarmar för ett lugnare intryck. Vi förfinar möten mellan golv, väggar och tak. Små ting var för sig kan tyckas – men de bidrar tillsammans till hus som utstrålar omtanke och kvalitet.

Under hösten har vi initierat ett omfattande arbete med våra interna flöden. Vi introducerar ett integrerat kvalitetssystem som knyter ihop hela vår värdekedja – från första kundskisserna till konstruktionshandlingar, beställning, produktion, leverans, montering och besiktning. För det har vi förändrat vår organisation och rekryterat en övergripande produktionsledare. 2019 kommer våra kunder få en ännu enklare och tydligare process till sina nya hus.

Under 2019 kommer vi också att presentera resultatet av ett nytt spännande utvecklingsprojekt som kommer etablera Sommarnöjen på en ny marknad. Vi återkommer om detta under året.

Funderar du på ett hus från Sommarnöjen till sommaren 2020 rekommenderar vi att du påbörjar arbetet med oss under första kvartalet 2019. Om vi sänder in dina bygglovshandlingar före maj 2019 kan vi garantera att du kan fira midsommar året därpå i ditt nya hus.

Slutligen, vi önskar våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och alla er andra som vi har mött under året ett riktigt fint 2019. Vi hoppas också på en värld som blir lite mer tolerant och lite mer öppen så att fler människor världen över får möjlighet att skapa sig det liv de själva önskar.

Publicerad: 2018-12-26


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress