Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Upplev Carinas gotländska dröm

Vit kalksten breder ut sig längs stranden. Bräckt vatten rinner mellan stenarnas rundade kanter. En kort promenad därifrån ligger det ett nytt fritidshus, i hörnet av en gammal beteshage. Ängsmarken är helt utan träd, horisonten öppen och vinden ljummen.

Carina hade ett lantställe på Gotland under många år. Där tillbringade hon all ledig tid när hon inte arbetade i Uppsala. Längtan tillbaka till ön växte med tiden. Lyckligtvis hittade hon en ny tomt i ungefär samma område som hon bott i förut. Bygglovet från kommunen dröjde och därför hon tillbringade de två första somrarna i husbil.

När hon kom i kontakt med Sommarnöjen gick det däremot undan. Idag står Sommarnöjens minsta fritidshus i beteshagen – Sommar 35.  Den yttre träpanelen är i tjärvitriol och taket i förzinkad plåt. Stilren design, enkelhet och naturliga material var det första hon fastnade för. Det fasta priset gjorde valet ännu enklare.

”Det kändes väldigt tryggt”, berättar Carina. ”Det är läskigt att köpa hus. Det är inte något man gör så ofta i livet.”

Huset har ett separat sovrum, loft, kök och badrum med Separett till följd av Gotlands vattenbrist. Allrummet har högt i tak och känns luftigt med de stora fönsterpartierna åt två håll. En mindre del av allrummet är tillägnat köket, som har köksskåp gjorda i riktigt trä.

”Det har känts både personligt och proffsigt”, beskriver Carina processen av att få färdigt sitt nya lantställe.

Nu ser hon fram emot är att anlägga en vacker trädgård till fritidshuset. Välkommen att uppleva Carinas hus på onsdagen den 1 augusti kl 13.30-15.00. Huset ligger nära Slite, en halvtimme från Visby. Du får adressen när du anmäler dig till michaela@sommarnojen.se.

Publicerad: 2018-07-27


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress