Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Så blir ett lantställe till

Det är ingen större konst att rita ett vackert hus för en arkitekttävling eller huskatalog. Det är en annan sak att skapa ett väl fungerande lantställe i verklig miljö.

Jorden är inte platt och tomter sällan enkla fyrhörningar. Kvällssolen lyser från ett håll medan den fina utsikten finnas i ett annat. Marken sluttar mot sjön varifrån även vindarna blåser. Gamla träd ska bevaras och soliga uteplatser skapas. Byggmaterial ska kunna transporteras med minmal påverkan på miljön. Därtill ska bygglovs- och strandskyddsregler följas.

Grunden för ett lyckat lantställe är hur byggnaderna och uteplatserna placeras i naturen. Det är därför vi lägger så mycket energi på detta när vi skapar arkitektritade sommarhus. I efterhand känns lösningen ofta självklar för beställarna. Även om de kanske hade tänkt sig något helt annat från början.

Sedan i vintras arbetar vi med en familj som köpt en drömsk liten ö i en sjö. Innan vi ens började tänka på arkitektur genomförde vi och Arkitektstudion Widjedal Racki en grundlig tomtanalys för att förstå platsens möjligheter. Utifrån den diskuterade vi med familjen om hur de ville sätta sin prägel på lantstället. Därefter satte vi husens placeringar.

Nu är det dags för arkitekturen. Resultatet kan du se nästa vår.

Publicerad: 2015-05-18


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress