Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Öka värdet på ditt lantställe

Vad gör man med ett vanligt fritidshus från sextiotalet på en underbar sjötomt? Sommarnöjen skapade ett gästhus, en relaxavdelning och en friggebod som passade den befintliga byggnaden. Och gjorde om hela inredningen i det gamla huset så att det harmoniserar med de nya husen.

Familjen kontaktade oss förra hösten för att de ville utveckla sitt lantställe. De älskade läget men huset hade små fönsterytor och en inredning som renoverats så att inget riktigt hängde ihop. Man ville addera fristående gästrum, bastu och relaxavdelning som utifrån skulle bilda en helhet med det befintliga huset. Och ägarna önskade en enhetlig inredning av god kvalitet som band ihop alla byggnader och rum.

Med hjälp av John Robert Nilsson Arkitektkontor samt våra konstruktörer och inredare tog vi tillvara det som var bra i huset och bytte varsamt ut resten. Huset förstärktes, isoleringen förbättrades och nya fönsterpartier adderades. Invändigt satte vi in högklassiga trägolv och innerväggar. Ett skräddarsytt kök togs fram efter familjens behov. Alla hygienutrymmen försågs med den vackra Ölandstenen Hors. Och möbler från G.A.D fullbordade känslan av lugn.

Invid den nyrenoverade huvudbyggnaden uppfördes en bastu och ett relaxrum som ger fri utsikt från alla utrymmen och god kommunikation med huvudbyggnaden. Tillsammans med nya sovrum och en fristående friggebod för ännu fler gäster skapades en gårdskänsla med skyddade uteplatser i alla väderstreck och sjöutsikt genom fria glasytor.

Vi fick klart alla ritningar och godkänt bygglov före jul och familjen kunde flytta in i sina 170 nya kvadratmeter till midsommar.

Bilderna är tagna av fotograf Christin Philipson.

Publicerad: 2010-11-08


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress