Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Med himlen som tak

Välkända Jordens Arkitekter har skapat en kravlös plats där det är lätt att andas och uppsikten mot himlen är fri. Himmel är en oöm och vilsam bas för friluftsliv långt från vardagen. Ljus, tillåtande och effektiv. Med stor volym att fylla med allt – eller inget.

Jordens Arkitekter har ritat många underbara fritidshus, de flesta stora och utrustade med alla tänkbara bekvämligheter. Fantastiska projekt men kanske inte längre lantställen i ordets ursprungliga bemärkelse.

När Jordens utformade sitt eget drömhus för Sommarnöjen var det viktigaste att skapa en vilsam och kravlös plats att vistas på. En plats som skiljde sig från vardagen i villan eller lägenheten. En plats för det enkla livet under bar himmel, med uterum, utekök och utedusch.

Även inomhus läggs fokus på samvaro under öppen himmel. Uppsikten blir här minst lika fin som utsikten då himlen är lika spännande under alla årstider och väder och från alla tomter.

Öppna ytor för umgänge kombineras med små, flexibla och funktionella sovhytter och badrum med de olika funktionerna separerade för att underlätta logistiken när många ska samsas.

För att kräva minimalt underhåll och frigöra kravlös tid är hela huset utformat i oömma och hållbara material. Både tak och fasader är klädda med ett enhetligt material som gör huset i det närmaste underhållsfritt. Dessutom är husets form sådan att den medger att huset lätt utvecklas när familjesituationen förändras.

Himmel finns i utföranden för olika naturtyper, omgivningar och markförhållanden. Grundkonstruktion i stål eller i limträ. Betongplatta på mark eller plintgrund vid bergig terräng. Invändig träpanel eller skivmaterial. Kombinerbart för att möta varje beställares specifika krav.

 

Publicerad: 2012-04-17


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress