Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Lofthuset i Lammhagen

För Kerstin och Marie har sommar och semester länge varit synonymt med Fårösund på Gotland, en liten ort precis vid havet drygt sex mil norr om Visby. Här är Maries pappa uppvuxen och i många år var farmors hus en naturlig samlingsplats för släkten. När huset så småningom såldes väcktes en längtan efter en egen plats på ön.

Att hitta den rätta tomten tog tid, men till slut köpte Kerstin och Marie en bit mark i Lammhagen, bara ett stenkast från Bungeviken:

– Vi ville verkligen hitta något i Fårösundstrakten, gärna Bungeviken och ut mot Bungenäs. Under somrarna var vi där en hel del med barnen och blev förälskade i naturen, säger Kerstin.

Med tre små barn var den smidigaste lösningen att köpa ett nyckelfärdigt hus för att snabbt få huset på plats. Efter lite research fastnade de för Sommarnöjen, som passande nog visade sig ha ett visningshus i närheten:

– När vi besökte Sommarnöjens visningshus i Bungeviken bestämde vi oss för Tidlös Sommar 60. Det var så vackert utformat och höll sig samtidigt inom vår budget, tillägger Kerstin.

Interiörstil Lugn, med det vitvaxade trägolvet, låg väl i linje med den skandinaviska stil som de var ute efter med de ljusa, naturnära färgerna. Samtidigt var rymd och öppna ytor prio ett för paret, som lade till två sovloft med extra takhöjd för att även äldste sonen skulle få en egen vrå. Det stora köket var en annan viktig detalj i valet av planlösning:

– Vi har ändå tre barn, det skulle inte funka med ett för litet hus. Vi behöver vissa rum, särskilt köket. Tidlös Sommar 60 med planlösning Hav har ett ordentligt kök, som känns väldigt stort för att vara i ett fritidshus. Det var viktigt för oss att få plats med allt vi ville ha så att det skulle vara bekvämt året runt, även på vintern när man inte kan vistas i trädgården på samma sätt.

Våren 2021 var det så dags för det nya huset att monteras. Kerstin och Marie packade en släpkärra från hemmet i Ljungsbro och körde till Bungeviken för att vara på plats när lastbilarna rullade in:

– Allt gick väldigt smidigt. Det tog ett par dagar och sedan var huset uppe, säger Kerstin.

Nu samlas släkt och vänner gärna i det rymliga köket för att umgås, där de stora skjutdörrarna i glas öppnas upp så fort vädret tillåter:

– Det känns så mycket större när man öppnar glasdörrarna, vilket gjorde att vi valde just den här modellen till skillnad från andra i samma storlek, berättar Marie.

Sittandes i köket skymtar havet fram bland tallarna och salmbärssnåren, en inramning som familjen aldrig tröttnar på:

– Vi åker hit titt som tätt året runt så fort vi har möjlighet. Det ger ett sådant lugn att vara här, säger Kerstin.

Foto: Lina E Adamo
Text: Anaïs González Cruz

Läs mer om Tidlös Sommar 60>

Publicerad: 2022-10-10


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress