Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Ett lågmält mästerverk

Här gör Petter Eklund, en av Sveriges mest meriterade form- och arkitektskribenter, en personlig analys av ett av våra individuella sommarhus i tidningen Plaza Deco.

Beställarna bytte västkusten mot östkusten när resorna från Stockholm började bli för mödosamma. Men de ville behålla känslan av klippor och utsikt som på västkusten. Ett ärligt hus i äkta material. Och inget onödigt bjäfs.

Bara dagar efter att de hittat sin drömtomt kom de till Sommarnöjen för inspiration och stöd för att välja rätt arkitekt. Vi satte upp en arkitekttävling där några utvalda kontor fick likadana förutsättningar för att presentera sina tankar. Därefter hjälpte vi beställarna att utvärdera vem som bäst skulle kunna förverkliga deras dröm.

Den speciella tomten var utgångspunkten för Arrhov Frick Arkitektkontors vinnande förslag. Huset blir, för att använda Eklunds formulering, ”en förstärkning av platsens ande”. Men enligt arkitekterna är det också ”ett resultat av superduktiga snickare och projektledning”.

Rubriken på Plaza Decos artikel är ”Sol, vind och vatten”. Kanske mer intressant är de nyckelord som Eklund väljer för att beskriva huset: ödmjukhet, enkelhet och transparens. Han anser att Arrhov Frick har ”utvecklat ett obesvärat men precist arkitektoniskt tonfall och en lätt och transparent stil som bottnar i plats och behov”.

Arkitekterna vidareutvecklar sin stil när de tillsammans med oss finslipar formerna på vårens stora nyhet från Sommarnöjen, huskollektionen Tillsammans. Husen kommer att vara revolutionerande på flera sätt. Ett nytt sätt för beställarna att skapa ett platsanpassat hus tillsammans med arkitekten. Ett tydligt formspråk som utgår från funktionerna inne i huset. Och en unik produktionsmetod som förenklar och förkortar byggtiden.

Publicerad: 2012-10-09


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress