Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Eva och Stefan skapade ett nytt Skåneliv

Från vägen kan det vara svårt att få syn på det nya huset. Fasaden i tjärvitriol med grå fönsterbågar smälter in bland de höga tallarna runt omkring. Ändå har det modulbyggda Sommar 70 lyckats locka till sig nyfikna blickar. Par som promenerat längs sandstranden i Åhus har börjat längta efter ett eget sommarhus.

Förra sommaren hade Eva och Stefan en klar vision av hur deras nya fritidshus skulle vara. En separat hall var viktigt för att underlätta livet som hundägare. De hade också en längtan efter ett riktigt rymligt kök med två köksöar.

– ”Så mycket av våra idéer togs med”, berättar Eva. ”Vi fick inte nej på något!”

Huset fick två sovrum med snickeribyggda sängar och ett kompakt badrum. Köket med sina två köksöar i naturgrå kompositskiva är centralt placerat i huset och går över rum för umgänge. Alltihop omges av väggar helt i glas och fortsätter ut i naturen med en altan som ligger i samma nivå som golvet och är skyddad under tak.

Storleken på huset blev något mindre än vad Eva och Stefan ursprungligen ville ha. Den smala grusvägen till tomten klarade inte av så stora moduler som det först var tänkt, utan huset fick delas upp i tre mindre. I slutändan påverkades dock inte boytan med mer än några kvadratmeter.

– ”Sommarnöjens arkitekt Erika tog till sig av våra idéer och omvandlade dem till ett hus som går att leva i. Hon lyckades fånga känslan som vi eftersökte.”

Alla viktiga funktioner finns i huset. Det kombinerat med ett härligt allrum att bara vara i har gjort att Eva och Stefan tillbringar mycket mer tid på landet än vad de hade trott. På bara ett år har de gått från tankar om ett hus till en annorlunda livsstil.

Publicerad: 2018-09-25


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress