Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Ett hus vid skogens slut

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapas nu ett spännande projekt. På en stor skogsfastighet ska det unga paret bygga en ny tillvaro – med en rymlig trädkoja uppvärmd av den egna skogen, yogastudio för gäster och sovstuga där mannen som arbetar natt kan vila.

Trä och rymd. Dessa resurser fanns i överflöd på parets nyinköpta skogsfastighet. De blev också startpunkten för vårt arbete. Som kontrast till år av socialt liv i stan ville de kunna fly till lugnet i skogen. Till ett hus som inte bara ligger i skogen, utan också är en del av skogen.

Lösningen, som kommer att stå klar nästa år, blir en grupp nätta trähus som ger ett minimalt markavtryck och varifrån man kan följa livet bland träden under årstiderna.

Trots det lätta uttrycket ska husen fylla många funktioner. Sovrum för kommande barn och gäster. Förvaring för havskajaker. En yogastudio för klasser inomhus och utomhus. Ett specialisolerat sovhus. Och en rejäl vattenmantlad täljstenskamin som gör det möjligt att värma huset med egen förnyelsebar energi.

Vi återkommer med bilder från detta speciella hus när det växer fram.

Publicerad: 2014-03-12


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress