Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Renässanskvinna till Sommarnöjen

Vi välkomnar arkitekt Erika Wolters som ny medarbetare. Erikas kompetens spänner över arkitektur, konst, hantverk och mode. Nu får vi ännu bättre möjlighet att forma våra hus efter beställarnas tankar och låta varje projekt rymma det lilla extra.

Erika tar med sig erfarenheter från intressanta arkitektkontor som Urban Design, Equator, YAJ och AIX. Hon har skapat ett flertal privata sommarhus i trä och deltagit i redaktionsrådet för tidningen Trä som bevakar träarkitektur.

Vi valde Erika för hennes förmåga att kombinera praktiskt hantverk med konceptuell problemlösning. Hon har bland annat skapat kompakta och flyttbara moduler för att förtäta staden och en konfessionsfri ceremonilokal för eftertanke och samtal där religiösa symboler ersatts med vatten i olika former.

Vid sidan av sin examen från Arkitektskolan vid KTH i Stockholm har Erika studerat konst och hantverk. Hennes Bord med spricka är inspirerat av japanska tekniken Kintsugi där trasigt porslin lagas med guld – men här handlar om kopparplåt som fälls in i massiv asp. Insecta består av fantasieggande insekter i smitt järn med mässings- och koppardetaljer.

Erika har också studerat Fashion Accessory Design vid S:t Martin School of Art and Design i London och arbetat för Peak Performance.

När ni tar kontakt med oss finns goda chanser att ni får möta Erika.

Publicerad: 2014-09-19


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress