Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK
Sommar 90 allrum

Besök Rikard och Emmas Sommar 90 på Värmdö

Rikard och Emmas husprojekt satte igång redan 2015 som ett av de första i kollektionen Sommar. Sommarnöjen hade bara skisser klara, vilket först gjorde dem osäkra. De hade massor av frågor – men möjligheterna att påverka husets utformning var å andra sidan stora. Så de bestämde sig för att satsa.

Satsningen ledde till en Sommar 90. Huset står i en vacker skogsglänta långt på Värmdö. Det har pulpettak med takutsprång och ett 12 meter långt glasparti. Från början önskade de ett bredare hus, men kommunen invände med hänvisning till att det kom för nära tomtgränsen. En lätt vridning på huset behöll ändå utsikten över den sjön.

Invändigt har huset tre kompakta sovrum. Tillsammans med badrummet ligger de i den bakre delen av huset, där skogen står tätt intill. Rikard och Emma valde att justera planlösningen för att få all förvaring i sovrummen Att göra ändringarna var enkelt och nu passar huset ännu bättre för dem.

Köket tillsammans med allrummet utgör andra halvan av huset. En enda lång, öppen yta med glaspartiet som ger känslan av ett rum som aldrig tar slut. En mysig eldstad har placerats centralt.

– ”Vi visste vad allt kostade, enda ned till minsta handdukskrok”, berättar Rikard. ”Det är bra för både köpare och säljare.”

Grundarbetet liksom alla tillstånd ordnade de på egen hand, men det tog mycket tid i anspråk. I efterhand hade de hellre valt totalentreprenad och låtit Sommarnöjen sköta allt.

När leveransdagen äntligen kom tog det inte lång tid innan deras nya fritidshus var redo att användas.

– ”Plötsligt stod huset där. På bara fem timmar!”

Vill du se Rikard och Emmas hus i verkligheten? Anmäl dig till visningen på Värmdö den 26 augusti kl 14-16 genom att skicka ett mail till michaela@sommarnojen.se. Du får då en bekräftelse och adressen till huset. Välkommen!

Mer information om Sommar 90 finner du här.

Publicerad: 2018-08-15


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress